Ankara’da önümüzdeki hafta hava nasıl olacak?

Başkentliler geçtiğimiz hafta etkili olan soğuk havalar sebebi ile hava durumunu sık sık araştırmaya başladı. Konu ile ilgili gözler yetkili isimlere çevrilirken, Ankara’daki hava durumuna ilişkin net bir açıklama geldi. Peki, başkentte önümüzdeki hafta hava nasıl olacak?

Ankara’da önümüzdeki hafta hava nasıl olacak?

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de etkili olan soğuk hava dalgası hafta içi ülkemizi terk etmişti. Konu ile ilişkin Meteoroloji Hava Tahmini Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamasında önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri seviyesinde olacağını söyledi.

Özellikle başkentte yağış beklenmediğini ifade eden Çelik, sıcaklıkların en düşük 4-5 derece seviyesinde yani mevsim normalleri civarında olacağını aktardı.

Türkiye'de bu hafta sıcaklıklar batı bölgelerde mevsim normallerinin bir, iki derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

YARIN YAĞIŞ BEKLENEN YERLER

Çelik, yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan çevrelerinde yağış beklendiğini belirterek, "Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur şeklinde ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Kars, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Ayrıca özellikle Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yani Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde bu yağışların cumartesi günü ilk saatlerden, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Özellikle Giresun, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlara sarı kodlu uyarı yayınladıklarını belirten Çelik, vatandaşlardan ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

ANKARA’DA HAVA DURUMU

Cengiz Çelik, üç büyük ilde yağış beklenmediğini belirterek, havanın İstanbul'da bulutlu, Ankara ve İzmir'de de az bulutlu ve açık olacağını söyledi.

İllerin sıcaklıklarına ilişkin de bilgi veren Çelik, "Ankara'da en düşük sıcaklık 4-5 derece civarında, en yüksek sıcaklık 18-20 derece arasında seyrediyor. İstanbul'da yine en düşük sıcaklık 10-11 dereceler civarında, en yüksek sıcaklıklar da yine 19-20 derece civarında olacak. İzmir'de ise en düşük sıcaklığın 13-14 derece, en yüksek sıcaklığın ise 24-25 derece civarında seyretmesini bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Meteoroloji’nin 5 günlük tahmin raporuna göre başkentte önümüzdeki 5 gün boyunca sıcaklıklar 18 – 19 -20 derece olarak artış gösterecek. Gece ise sıcaklıklar 4 dereceye kadar düşecek. Ankara’da en az 5 gün boyunca yağış beklenmiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER