Ankara'da okullarda servis ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı

Öğrenciler ve öğretmenler yeni eğitim öğretim dönemi için hazırlık yapmaya devam ediyor. Öte yandan eğitim sektöründe hizmet verenlerde yeni dönem öncesi hizmet fiyatlarında güncelleme yapıyor.

Ankara'da okullarda servis ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı

Alt yaş grubundan itibaren lise seviyesine kadar öğrencilerin büyük bir bölümüne okul servisi hizmeti veriyor. Veliler içinde çocuklarının rahat bir şekilde okullarına gidip gelmesi açısından önemsenen servis hizmeti ile ilgili Ankara'da aileleri üzecek bir karar alındı.

Eylül ayında başlayacak 2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi öncesinde Ankara içi okul servis fiyatlarının yüzde 40 oranında zamlandığı bildirildi.

FİYATLAR CEP YAKIYOR

Yeni yapılan zam ile birlikte ilk 3 kilometreye kadar olan servis ücreti 16.745 TL, 3-6 kilometreye kadar olan mesafe için 18.450 TL, 6-10 kilometre arası mesafe 21.320 TL ve 10-15 kilometre için ise 24 bin 810 TL ödeme alınacak. 15 Kilometreyi aşan her kilometre için ise 550 TL daha eklenecek.

Neredeyse yarı yarıya yapılan artışın aileler tarafından nasıl bir şekilde karşılanacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde de ulaşımın zamlandığı Ankara'da aileler ve öğrenciler için ulaşımın geçen seneden daha masraflı olacağı kesinleşmiş oldu.

Servis çalışanları ise bu durumu başta yakıt olmak üzere giderlerinin fazla olmasına bağlıyor. Sektörde iş yapanlar zam yapmak zorunda olduklarını belirtiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER