Ankara'da Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu düzenlenecek!

Başkent Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Türkiye'de eğitim sisteminin geleceğini ilgilendiren bir sempozyum düzenlenecek.

Ankara'da Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu düzenlenecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin eğitim sisteminin geleceğini öğretmenlerin perspektifinden değerlendirmek ve Cumhuriyetin 100. yılında eğitime nasıl katkı sağlayabileceklerini belirlemek amacıyla "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim" sempozyumu düzenliyor. Bakan Yusuf Tekin'in katılımıyla gerçekleşecek sempozyum, eğitimin güncel zorlukları ve fırsatlarını masaya yatırmayı hedefliyor.

Eğitimde Türkiye'nin yüzyılına nasıl katkı sağlanabileceği, öğretmenlerin deneyimleri ve beklentileri doğrultusunda ele alınacak. Sempozyum, eğitimin dinamiklerini tartışarak milli ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sistemi oluşturma yolunda adımlar atmada yardımcı olacak.

thumbs-b-c-c16e57ceeb97ddef76622329bae2bcea.jpg

ÖĞRETMENLERİN EĞİTİM VİZYONU BELİRLENİYOR

Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından öğretmenler katılabilecek. Katılımcılar, öğretmenlik ve mesleki gelişim, kültürel miras ve değerler eğitimi, eğitim ve öğretim süreci, teknolojik gelişmelerin eğitime etkisi, kapsayıcılık ve rehberlik, yurt dışı Türk okulları ve milletlerarası okullar, eğitimde paydaşların rolü ve katılımı gibi temalar çerçevesinde sunumlarını yapabilecekler.

Sempozyum başvuruları 9 Ekim 2023 tarihinden itibaren yuzuncuyildaegitim.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Son başvuru tarihi 20 Ekim 2023'te sona erecek. Kabul edilen bildiriler sempozyumda sunulacak ve sempozyum sonunda sunulan bildiriler kitap haline getirilecek.

screenshot-12.png

Öğretmenlerin eğitime dair görüşlerinin ve deneyimlerinin paylaşılacağı bu sempozyum, Türkiye'nin eğitim sisteminin geleceğine ışık tutmayı amaçlıyor. Sempozyum sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili platformlarında erişime açılacak ve eğitim alanında yapılacak iyileştirmelerde yol gösterici olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER