Ankara'da öğrencilerin üst geçit yolculuğu tehlike saçıyor

Başkent Ankara'da belirli dönemlerde insanların ihtiyaçlarını karşılama adına yol yapım çalışmaları yaşanıyor. Bu çalışmalar vatandaşların kısıtlı zamanlarda sıkıntı yaşamalarına neden olabiliyor.

Ankara'da yaklaşık bir hafta öncesinde Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan bir üst geçit kullanıma kapatıldı. İnsanların kullanımına kapatılan üst geçit ile ilgili alınan karara gerekçe olarak bakım ve onarım çalışmaları gösterildi.

Üzerinden sadece bir kaç gün geçen üst geçit kapatma kararını delen yayalar ve öğrenciler canlarını tehlike atıyor. Moloz yığınları ve demir çubuklar arasından geçerek üst geçidi kullanmaya devam eden öğrenciler başka bir alternatif daha olmadığını ve 15 dakika daha fazla yürümek istedikleri için böyle yaptıklarını dile getirdi.

"ALTERNATİFLER ÇOK UZAK"

Neden üst geçidi kullandıkları ile ilgili konuşan bir öğrenci "Köprünün altını dolaşmamız lazım o da en azından 15 dakika yürümemizi gerektirir. Canımızı tehlikeye atıyoruz yapacak bir şey yok. Yorulmuşuz zaten" derken 15 yaşındaki bir başka öğrenci de "Burayı yıktılar, kapattılar biz karşıya geçemiyoruz. Yolun karşısına geçmek için ASKİ metroya kadar 15 dakika yürüyoruz. Alternatifler çok uzak" dedi.

Öğrencilerin canlarını tehlikeye atarak kapatıldığı halde üst geçidi kullanmaya ek tedbir alınmadığı sürece devam etmesi ön görülüyor. Bir çok kazada insanların önlemlere uymaması gibi durumlar yaşanmasından ötürü yetkililerin alanda daha net tedbirler alması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı