Ankara'da öğrenci, tam bilet ve abonman ne kadar oldu?

Başkent Ankara'da toplu taşıma ücretlerine zam gelmesi üzerine öğrenci, tam bilet ve abonmanın ne kadar olduğu merak edildi.

Ankara'da öğrenci, tam bilet ve abonman ne kadar oldu?

Ankara'da EGO Genel Müdürlüğüne bağlı toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldığı açıklandı. Bunun üzerine öğrenci, tam bilet ve abonmanın fiyatının ne kadar olduğu merak konusu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME), toplantısında tüm Ankaralıları ilgilendiren bir konu konuşuldu. Gerçekleştirilen toplantıda Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam kararı alındığı bildirildi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Ankara'da EGO Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren toplu taşıma araçlarındaki ücret tarifesini yeniden belirledi. Vatandaşlar ise güncel fiyatları araştırıyor.

EGO'DAN AÇIKLAMA

Ankara'da öğrenci, tam bilet ve abonman ne kadar oldu?

Ankara'da toplu taşımaya gelen yüzde 40 zam kararının uygulanmasına sayılı günler kaldı. 1 Ağustos 2024 Perşembe günü itibarıyla zamlı tarifeye geçilecek.

1 AĞUSTOS SONRASI BİLET FİYATLARI

Öğrenci bileti: 10,50 TL

Tam bilet 21 TL

Öğrenci abonmanı aylık sınırsız 300 TL

Artan akaryakıt fiyatları ve vergi oranları nedeniyle zam kararının alındığı belirtildi.

Toplu taşımaya gelen yüzde 40 zam, sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı artan fiyatlara karşı tepki gösterdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER