Ankara'da öğle saatleri için uyarı yapıldı! Kentin pek çok ilçesi aniden etkilenecek

Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşları bilgilendirmek üzere yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Kent halkı öğle saatlerine ilişkin uyarılırken yapılan açıklamanın detayları da merak edildi.

Ankara'da öğle saatleri için uyarı yapıldı! Kentin pek çok ilçesi aniden etkilenecek

Ülkemizde pek çok konuda vatandaşların mağduriyetlerini önlemek adına çeşitli duyurulara yer veriliyor. Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşlar da yol yapımı, elektrik - su kesintileri, hava durumu gibi konular hakkında bilgilendirilmeye devam ederken yapılan bir son dakika açıklaması da vatandaşların gündeminde yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kent halkını hava şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede Ankara'da beklenen yağışlar nedeniyle de vatandaşların dikkatli olmaları istenirken yapılan uyarılar da gündemin önemli konu başlıkları arasında yer aldı.

MGM YURT GENELİNDE HAVA DURUMU VERİLERİNİ YAYIMLADI: YAPILAN UYARILARA DİKKAT

MGM tarafından yapılan hava tahminlerine göre yurt genelinde yağmur ve sağanak, İç Ege’nin yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların;Kayseri, Sivas, Giresun, Trabzon, Adana, Osmaniye, Muş, Bitlis, Hakkari, Kahramanmaraş, Rize, Erzincan Tunceli ve Bingölçevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ankara'da öğle saatleri için uyarı yapıldı! Kentin pek çok ilçesi aniden etkilenecek

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu yönlerden, öğleden itibaren batı kesimlerde kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu,Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimler ile Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları:

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 17

Ankara'da bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve yağışların getirebileceği olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER