Ankara'da o ilçelere piyango vurdu! Geri ödemesiz 5 yıllık anlaşmaya 200.000 TL verilecek

Türkiye'de art arda gelen zamlarla birlikte vatandaşın cebindeki maaş neredeyse eridi. Geçinmek her geçen biraz daha zorlaşırken vatandaşlar tasarruf etmek için araştırmalarına başlarken operatör firmalarının sürpriz bir ödemesi gündem oldu.

Ankara'da o ilçelere piyango vurdu! Geri ödemesiz 5 yıllık anlaşmaya 200.000 TL verilecek

Ankara'da o ilçelere piyango vurdu! Geri ödemesiz 5 yıllık anlaşmaya 200.000 TL verilecek - Ülkemizde vergi ve harçlara gelen zamların ardından hemen her kalemde fiyat artışları yaşandı. Üst üste gelen zamlar vatandaşın cebini zorlamaya devam ederken kendine bir tasarruf kapısı arayanlar da araştırmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ev sahipleri için yeni gelir kapısı gündemi son derece meşgul etti.

Ülkemizde ev sahibi olanlar için müjde niteliğinde bir haber geldi. Evinde telefonu çekmeyen hat sahipleri eğer tapulu evleri varsa baz istasyonu başvurularının kabul edilmesi durumunda operatör şirketlerinden ödeme almaya hak kazanacak. Haber Ankara olarak baz istasyonu hakkında merak edilenleri derledik.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

TAPU SAHİPLERİNE GERİ ÖDEME MÜJDESİ VERİLDİ

Ülkemizde bazı bölgelerde telefon ve internetlerin çekmemesi gündem olmaya devam ediyor. Evinde telefonun çekmemesi durumunda operatör şirketleri ile iletişime geçen tapu sahipleri bulundukları bölge, bina ya da müstakil evlerine verici olarak da bilinen baz istasyonu kurulmasını talep edebiliyor. Baz istasyonu başvurularının kabul edilmesi durumunda mobil operatör şirketleri tapu sahiplerine ödeme yapacak. Baz istasyonları; operatör hatların çekim gücünü artırırken 4,5 G sistemlerinin yaygınlaşması ile de önemi hayli arttı. Mobil operatör şirketlerinin gider kalemleri arasında yer alan baz istasyonlarında ev sahiplerinin başvuru yapmaları halinde bölgedeki konumdaysanız Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell tarafından 200 bin lira ödeme yapıyor. Başkent Ankara'da da özellikle Çankaya ve Keçiören ilçelerinde operatörün çekmemesi gibi durumlar yaşanırken yaşadığı ilçede bu tarz problemleri sıklıkla yaşayan vatandaşlar için de müjde verildi.

ankarada-o-ilcelere-piyango-vurdu-geri-odemesiz-5-yillik-anlasmaya-200-000-tl-verilecek-001.jpg

Verici olarak bilinen baz istasyonlarının kurulmasının talebi halinde operatör şirketleri ile anlaşma sağlanıyor. Anlaşma sağlanan operatör şirketi bulunduğu bölgede verici kurulmasını talep eden vatandaşlarla imzaladığı anlaşmalar kapsamında 200 bin liraya kadar ödeme yapıyor. Anlaşılan şirketle 5 yıllık sözleşme imzalanırken anlaşmalar da belirli dönemlerde yenileniyor. Başkent Ankara başta olmak üzere 81 ilde devreye alınan bu uygulama ile artık bulunduğu bölgede hat ya da internet çekmemesi gibi durumların da önüne geçilmiş oluyor.

BAZ İSTASYONU TALEP EDEBİLİRSİNİZ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) yer alan bilgilere göre Mobil haberleşme sistemleri, birçok baz istasyonundan meydana gelen hücresel bir yapıdır. Baz istasyonları, “Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uyulması şartı ile kapsama ve kapasite artışı sağlanması gereken yerlerde verici - baz istasyonu kurulmasına imkan tanınıyor. Daha iyi haberleşmeye yarayan baz istasyonları kesintisiz iletişimin de önünü açıyor.

ankarada-o-ilcelere-piyango-vurdu-geri-odemesiz-5-yillik-anlasmaya-200-000-tl-verilecek-002.jpg

BAZ İSTASYONU KURULMASI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Evinde ya da yaşadığı bölge genelinde operatör çekiminde problem yaşayan vatandaşlar operatör şirketleri ile iletişime geçerek baz istasyonu - verici kurulumu talep edebiliyor. Baz istasyonu kurulmasını talep ederek mobil operatör şirketleri ile iletişime geçen vatandaşların durumu tespit ediliyor. Eğer bölgede telefon ya da internetin çekmemesi durumu operatör tarafından onaylanır ve anlaşma sağlanırsa hak sahibi kişi şirketten 200 bin liralık ödeme alarak bulunduğu adrese verici kurulmasını sağlayabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER