Ankara'da nefes borusuna yemek kaçan kadını Selçuk Dereli kurtardı

Ankara'da bir restoranda yemek yiyen kadının boğazına yemek kaçtı. Nefessiz kalan kadını tesadüfen aynı restoranda yemek yiyen eski hakem Selçuk Dereli kurtardı.

Ankara'da nefes borusuna yemek kaçan kadını Selçuk Dereli kurtardı

İlk yardım eğitiminin hayat kurtardığını bir kere daha kanıtlayan görüntüler bu sefer Ankara'dan geldi. Ankara'da restoranda yemek yediği esnada boğazına kaçan yemek nedeniyle nefessiz kalan kadını eski hakemlerden Selçuk Dereli Heimlich manevrası ile kurtardı.

ANKARA'DA NEFESSİZ KALAN KADINI ESKİ HAKEM SELÇUK DERELİ KURTARDI!

Ankara'da nefes borusuna yemek kaçan kadını, eski hakem Selçuk Dereli, 'heimlich' manevrası ile kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 15 Ekim günü Çankaya'nın Alacaatlı Mahallesi'nde meydana geldi. FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, eşine ait restorana yemek yemeye gelen Hamire Tuğutlu Toygartepe'nin nefessiz kaldığını gördü.

Soluk borusuna yemek kaçtığı için nefessiz kalan kadını fark eden eski hakem Selçuk Dereli hemen ilk yardım müdahalesintde bulunarak kadına Heimlich manevrası uyguladı. Kadının boğazına kaçan parçayı çıkaran Dereli kadının hayatını kurtardı. Nefes borusuna kaçan yemek nedeniyle boğulma tehlikesi yaşayan kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken yaşanan olay güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Olay anında büyük panik yaşanırken kadının ölümden dönmesi ilk yardımın önemini bir kere daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER