Ankara'da misafir flamingoların göç hazırlığı başladı

Ankara'da çeşitli göl ve göletlerde konaklayan flamingolar burada yumurtladıkları yavrularını büyüttü. Yavrularına uçuş dersi vermeye başlayan flamingolar sonbaharın gelmesiyle sıcak iklimlere göç edecek.

Ankara'nın her sene gelen ziyaretçileri flamingolar çeşitli göl ve göletlerde konaklayarak yumurtlamıştı. Yumurtadan çıkan yavru flamingolar anneleri tarafından özenle büyütülürken ilk uçuş eğitimlerini almaya başladı. Uçuş eğitimlerini tamamlayan flamingolar sonbaharın gelmesinin ardından konakladıkları göl ve göletlerden daha sıcak ülkelere doğru yola çıkacaklar.

YAVRU FLAMİNGOLAR BÜYÜDÜ, GÖÇ HAZIRLIĞI BAŞLADI!

Türkiye’de flamingo kolonilerine ev sahipliği yapan Tuz Gölü, Düden Gölü ile Ankara’nın çeşitli göl ve göletlerinde flamingo yavruları bahar aylarında yumurtalarını kırarak hayata "merhaba" dedi. Ülkemizde "allı turna" adıyla bilinen flamingoların bu dönemde kuluçkadan çıkan yavruları uçacak olgunluğa erişti. Yavrular, ebeveynlerinden uçma derslerini de aldıktan sonra göç için hazır hale geldi.

Uçuş eğitimi alan yavru flamingoların görüntüleri izleyenleri büyülerken havaların soğumaya başlamasıyla beraber bir sonraki bahara kadar flamingolar göç edecekleri ülkelere doğru yola çıkacaklar. Flamingoların sıcak iklimlere doğru yolculuğu da büyük bir görsel şov sunacak. Flamingoların yolcuk öncesi uçmayı öğrettikleri yavruların ilk kanat çırpışlarına şahitlik eden Ankara'nın göl ve göletlerinde flamingo ailelerin hummalı göç hazırlıkları ve telaşları da dikkat çekti.

Kaynak: Anadolu Ajansı