Ankara'da mevsimin ilk karı göründü!

Türkiye’ye hızla giriş yapan soğuk hava dalgası Ankara’nın yüksek kesimlerinde kar yağ oldu. Aktarılan son habere göre Ankara’nın yüksek kesimlerine kar yağdı.

Meteoroloji’nin aktardığı verilere göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları hızlı bir şekilde düşeceğine dair uyarı yapılmıştı. Yapılan son açıklamaya göre Ankara’da hava sıcaklıkları 12 dereceye kadar düşeceği ifade edildi.

Ankara genelinde hava sıcaklıklarının öğleden sonra sert bir şekilde düşmesi sonrasında Çubuk ilçesinde kar yağışı görüldü.

CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

Ankara'nın Çubuk ilçesine kış mevsimin ilk karı düştü. Kentte hava sıcaklıklarının aniden düşmesi sonrası yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü. Mevsimin ilk karı ise Çubuk ilçesi Alveren Yaylası'na düştü. O anları bir vatandaş, cep telefonu kamerasına kaydetti.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ ALTINDA SEYREDECEK

Meteoroloji’nin aktardığı verilere göre sıcaklar önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin altında seyredecek. Öte yandan hafta sonuna kadar İç Anadolu bölgesi için zirai don uyarısı yapıldı. Meteoroloji’nin paylaştığı resmi rakamlara göre başkentte bu hafta boyunca hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

Gece saatlerinde ise sıcaklıklar 0 ila 3 derece arasında olacak. Önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıkların yükselmesi ve mevsim normalleri seviyesine gelmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA