Ankara’da maymun çiçeği virüsü mü var? M çiçeği virüsü karantinası başladı mı, kaç gün sürüyor?

Ankara’da 4 kişinin maymun çiçeği virüsü şüphesi ile 2 hastanede karantina altına alındığı iddiası gündemde büyük yankı uyandırdı. Ankara’da maymun çiçeği var mı, karantina başladı mı, kaç gün sürecek?

Ankara’da maymun çiçeği virüsü mü var? M çiçeği virüsü karantinası başladı mı, kaç gün sürüyor?

Sözcü TV’nin iddiasına göre ülkemize giriş yapan maymun çiçeği virüsü için ilk karantina haberi Ankara’dan geldi. Bilkent Şehir Hastanesi ve Etlik Şehir Hastanesi’nde toplamda 4 kişinin karantinaya alındığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Peki, Ankara’da M çiçeği virüsü var mı?

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı açıklamasında maymun çiçeği virüsü için alarm verdi. Peş peşe ülkelerde görülen M virüsü için alarm durumuna geçilirken, virüsün ülkemizde olmadığına dair Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

ANKARA’DA MAYMUN ÇİÇEĞİ VAR MI?

Ankara’da maymun çiçeği virüsünün olmadığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı ortaya atılan iddialara ilişkin resmi bir açıklama yayımlayarak virüsün olmadığını ve karantina haberinin doğru olmadığını belirtti.

Ortaya atılan iddiaya göre 21 Ağustos tarihinde 3 kişinin Bilkent Şehir Hastanesi’nde 1 kişinin de Etlik Şehir Hastanesi’nde karantinaya alındı. Ancak Sağlık Bakanlığı bu haberi yalanlarken, Ankara’da maymun çiçeği virüsünün görülmediğini belirtti.

SAĞLIK BAKANI YOK DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaptığı açıklamasında M çiçeğinin şu anda ülkemizde olmadığını ifade ederek, “M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı" açıklamasını yapmıştı.

Şu anda yapılan son açıklamaya göre 14 ülkede maymun çiçeği virüsü görülmüş, ilk karantina haberi Arjantin’den gelmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER