Ankara'da Maymun çiçeği karantinası olduğu iddiaları yalanlandı

Dünyanın günlerdir birinci gündem maddesi olan Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili Türkiye'de önemli bir gelişme yaşadı. Başkent Ankara'da 4 kişinin hastalık şüphesiyle karantinada olduğu iddia edildi.

Ankara'da Maymun çiçeği karantinası olduğu iddiaları yalanlandı

Afrika'da çıkan ve kısa zaman içinde bir çok ülkeye yayılan Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü acil durum ilan etmişti. Türkiye'de de vatandaşlar kendi ülkelerinde hastalığa dair bir vaka olup olmadığını merak ederken Sağlık Bakanı bir çok defa böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirmişti.

4 KİŞİ KARANTİNADA İDDİASI GELMİŞTİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün öğle saatlerinde Ankara'da gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. Sözcü'nün haberine bugün Ankara Etlik Şehir Hastanesinde 1 ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde dün 3 kişi olmak üzere toplamda 4 kişinin Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantina altına alındığı aktarıldı.

Söz konusu kişilerin yaşları ve cinsiyetlerine dair bir bilgilendirme yapılmadı. Başkent Ankara'da maymun çiçeği hastalığının görüldüğü iddiaları günün en çok konuşulan olaylarından birisi oldu.

Ankara'da Maymun çiçeği karantinası olduğu iddiaları yalanlandı

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddiaların ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü gündem olan haberleri yazılı bir açıklama ile yalanladı. Yapılan açıklamada "Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır" denildi.

Türkiye'de ve Ankara'da büyük bir gündem olan konuya dair yetkili isimlerden yeni açıklamalar gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER