Ankara'da mart ayı güncel baraj doluluk oranları açıklandı!

Başkent Ankara'da beklenen yağmur ve kar yağışı bu yıl beklenen kadar etkisini göstermedi. Vatandaşlar yapılan su tasarrufu çağrılarının ardından baraj doluluk oranlarını merak etmeye başlarken mart ayında baraj doluluk oranlarına ait veriler ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Ankara'da mart ayı güncel baraj doluluk oranları açıklandı!

Yaz aylarından bu yana yaşanan kuraklık endişesi nedeniyle uzmanlar küresel ısınmanın etkilerinin görülmeye başladığını açıkladı. Kuraklık konusunda çeşitli uyarılarda bulunulurken Başkent Ankara'da yaz aylarında yaşanan yüksek hava sıcaklıkları tarihi rekora koşarken barajların da alarm verdiği açıklanmıştı. Kurak geçen yaz mevsiminin ardından sonbaharda bir miktar yağış alan Ankara'da kış mevsiminde beklenen kar yağışı da düşmedi.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan baraj doluluk oranları da dikkati çekti. Ankara'da baraj doluluk oranları da vatandaşların gündeminde yer aldı. Mart ayına veriler ASKİ tarafından kamuoyunun bilgisine sunuldu.

MART 2024 ANKARA BARAJLARINDA DOLULUK ORANI

ASKİ, Ankara barajlarına ait doluluk oranlarını paylaşmaya devam ederken bu oranlar da vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Ankara'da mart ayı güncel baraj doluluk oranları açıklandı!

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara’daki barajlarının aktif ve toplam doluluk oranlarını resmi internet sitesinde 10 Mart 2024 tarihi ile paylaştı. ASKİ tarafından paylaşılan güncel verilere göre;

Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000

Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 39,80

Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde 46,98 olarak kaydedildi.

Ankara'da mart ayı güncel baraj doluluk oranları açıklandı! - Resim : 2

ASKİ barak doluluk oranları aylık olarak güncellenmeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER