Ankara'da mangal ateşi kalp krizinden ölüme sebep oldu

Üzücü olayın adresi Elmadağ ilçesi oldu. Turan Yapıcı adlı bir vatandaş arkadaşları ile beraber başında bulunduğu mangaldan gelen ateş ile bir anda yanmaya başladı. Çevredekilerin müdahalesi ile üzerindeki alevler söndürülen Yapıcı kalbine yenik düştü.

Kalp krizi rahatsızlığı bir anda insana zor anlar yaşattığı gibi yaşanan belirli olaylarda bu durumu tetikleyebiliyor. Bu durumu akıllara getiren bir örnek başkent Ankara'da meydana geldi.

30 Temmuz gecesi yaşanan olayda TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi Turan Yapıcı dostları ile beraber akşam saatlerinde mangal yakmak için bir araya geldi. Yapıcı sohbet halinde mangal ateşinin başında beklerken bir anda şiddetlenen mangal ateşi üzerine sıçradı.

ALEVLER HIZLICA SÖNDÜRÜLDÜ FAKAT...

Mangal ızgarasına yakın durmasından dolayı kıyafeti bir anda alevlere teslim olan Yakıcı o anın paniği ile bahçede koşuşturmaya başladı. Arkadaşı da olayın korkusu ile Yakıcı'nın ardından ona yardım etmek için koştu.

Hızlı bir şekilde kendisine müdahale yapılan Turan Yapıcı yanmaktan kurtuldu fakat o an istenmeyen bir durumu tetikledi. Edinilen bilgiye göre Yapıcı alevlerin yaşattığı durumdan dolayı kalp krizi geçirdi. Turan yapıcı geçirdiği kalp krizinin ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Geçtiğimiz haftalarda da Batman'da 23 yaşında bir kız gök gürültüsünden korktuğu için kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti. Bu durum kalp krizinin ne kadar ciddi bir durum olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA