Ankara'da kurban pazarlarında yoğunluk artmaya devam ediyor

Başlamasına günler kalan bayram öncesinde vatandaşlar kurban almak için pazarlarda yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar bütçelerine göre uygun bir hayvanı alabilmek için sıkı pazarlıklarını sürdürüyor.

Ankara'da kurban pazarlarında yoğunluk artmaya devam ediyor

İslam dünyasında farz ibadet olduğu gibi toplumsal anlamda da yardımlaşma duygusunu pekiştiren Kurban Bayramı için geri sayım başladı. En fazla 7 ortak olarak kesilebilen kurbanlıkları almak için vatandaşlar günün erken saatlerinden itibaren pazarlara doğru yola koyuldu.

Ankara'da kurban pazarlarında yoğunluk artmaya devam ediyor

KURBAN TELAŞI SÜRÜYOR

İlk zamanlara göre fiyatların artık oynamasının beklenmediği seviyelerde olduğunun gözlemlendiği pazarlarda bayram günü de dahil olmak üzere kurbanlık pazarlıklarının sürmesi bekleniyor.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde de vatandaşlar Kurbanlık hayvan almak için ilçede kurulan kurban pazarlıklarına gitmeyi sürdürüyor. Vatandaşlar alacakları hayvanın kurban kesmeye uygun şartları taşıyıp taşımadığı konusunda da hassasiyet gösteriyor.

Belediye ekipleri de hayvan pazarlarında ekipler halinde denetimlerine devam ediyor. Besiciler ve hayvanların kurban bayramı kapsamında uygun şartları taşıyıp taşımadığı konusu detaylı bir şekilde inceleniyor.

Ankara'da kurban pazarlarında yoğunluk artmaya devam ediyor - Resim : 2

"FİYATLAR OTURMUŞ DURUMDA"

Çubuk'ta kurban satın alan bir vatandaş "Şu anda fiyatlar oturmuş durumda. Bundan bir ay önceki fiyatlarla şu anda gevşeme oldu. Evlerin önünde kesim yapılmamasından dolayı hayvanlar çiftliklerde satılıyor. Ondan dolayı çiftliklerde şu anda da hayvanlar tüketildi" diyerek mevcut durumu özetledi.

Kurbanlık satanlar ve kurbanını alanların tavsiye ettiği hususlardan birisi de alım yapmaya niyet edenlerin acele etmesi şeklinde oluyor. İşini son güne bırakanlar istediği alımı yapamayabiliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER