Ankara'da kurban kesim ücreti belli oldu mu?

Yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber arama motorlarında sıklıkla kurbanlık kesimi ile ilgili bilgiler yer aldı. Kurban kesecek olan vatandaşlar kurbanlık fiyatlarının yanı sıra kurban kesim ücretlerini de sorgulamaya başladı.

Ankara'da kurban kesim ücreti belli oldu mu?

İslam alemi yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için hazırlıklarına başladı. Kurban Bayramı'nda ekonomik durumu yerinde olan vatandaşlar kurban kesme ibadetlerini yerine getirecek ve bu etler de dar gelirliye dağıtılacak. Kurban kesecek olan vatandaşlar küçükbaş ve büyükbaş hayvanların satış fiyatlarını öğrenmek üzere araştırmalar yaparken bunun yanında kurban kesim ücretlerini de sorgulamaya başladı.

''Ankara'da kurban kesim ücreti belli oldu mu?'' sorusuna yanıta aranırken kasapların kurban satış ve kesim alanlarında alacakları ücret araştırılmaya başladı. Kurbanlık kesim ücreti için Ankara'da bir tarife belirlenip belirlenmediği merak edilirken detayları derledik.

ANKARA'DA KURBAN KESİM ÜCRETİ NE KADAR, BELLİ OLDU MU?

İllerde kurban kesim ücretleri zaman zaman açıklanıyor. Son olarak İzmir'de kurban kesim ücretleri merak edilirken Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bayramın birinci günü büyükbaş kurbanlık kesiminin 2 bin 500 lira, küçükbaş kurbanlık kesiminin de 650 lira olduğunu açıkladı.

Ankara'da kurban kesim ücreti belli oldu mu?

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar tarafından merakla beklenen kurban kesim fiyatları birinci gün ortalama olarak büyükbaş kurbanlık kesimi için 2 bin 500 lira, küçükbaş kurbanlık kesimi için de 650 liradan yapılacak. Başkent Ankara'da henüz kesim ücretleri ile ilgili açıklama gelmezken bu fiyatların ortalama olarak büyükbaş için 2 bin TL, küçükbaş için 500 TL olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER