Ankara'da köpeklerin ağır yaraladığı Tunahan 15. defa ameliyat oldu!

Son dönemde ülkemizde yaşanan onlarca başıboş köpek saldırısının sembol ismi olan minik Tunahan bir kez daha bıçak altına yattı. Zor günler geçiren küçük çocuğun başına deri nakli gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ankara'da köpeklerin ağır yaraladığı Tunahan 15. defa ameliyat oldu!

Geçen yılın Aralık ayında gerçekleşen olayda Tunahan adlı 4. sınıf öğrencisi bir çocuk, okuluna giderken başıboş köpeklerin saldırına uğramıştı. Ağır bir şekilde yaralanan genç Tunahan'ın aradan geçen aylarda tedavisine devam ediliyor.

SEMBOL HALİNE GELDİ

Ölümün kıyısından dönen Tunahan olaydan psikolojik olarak etkilenmiş ve evden çıkmak konusunda travmalar yaşadığı bir döneme girmişti. Mecliste başıboş köpekler ile ilgili yasa teklifine dair yapılan görüşmelere katılan Tunahan'ın babası da oğlunun çektiği acıları dile getirmişti.

Minik Tunahan'dan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Tunahan'ın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde 15. ameliyatını olduğu ve kafasına deri nakli işlemi yapıldığı bildirildi.Ankara'da köpeklerin ağır yaraladığı Tunahan 15. defa ameliyat oldu!

"YARALARIN İYİLEŞTİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Ameliyat ile ilgili konuşan Prof. Dr. Hakan Uzun "Tunahan, bize başvurduğunda saçlı derisinde maalesef çok ciddi oranda, 4'te 3 oranında doku kaybı mevcuttu. Bu doku kaybı, vücudunun bir yerinden alınan dokunun mikrocerrahi yöntemle nakledilmesiyle kapatılabilecekti" diyerek yapılan işlemin gerekliliğinden bahsetti.

Tunahan'ın durumunun iyiye gittiğini ifade eden Prof. Dr. Uzun "Tunahan şu an gayet iyi. Onu dışarıdan değerlendiren hekimler olarak, yaralarının iyileştiğini görüyoruz. Yüzündeki gülümsemeden içindeki yaraların da bir miktar iyileştiğini gözlemleyebiliyoruz" diyerek çocuğun psikolojisinin de iyi yönde ilerlediğini belirtti.

Küçük Tunahan'ın tedavisinin bir süre daha devam edeceği biliniyor. Başıboş köpek saldırısı deyince akla ilk gelen isimlerden olan Tunahan'ın iyileşme süreci ile yakından ilgileniliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER