Ankara'da kısa süreli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Gündüz saatlerinde Ankara'da etkili olması beklenen bir yağışa karşı vatandaşlara uyarı yapılmıştı. ABB ve Ankara Valiliğinin yaptığı önemli uyarılar sonrasında beklenen yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Yaz döneminde aralıklarla sağanak yağışlar yaşamaya devam eden Ankara'da vatandaşların önlem alması adında çeşitli kurum ve kuruluşlardan uyarı paylaşımları gelmişti. Bugün başlaması beklenen ve aralıklarla Cuma günü de sürmesi tahmin edilen yağış akşam saatlerinde etkisinin iyiden iyiye gösterdi.

KISA SÜREDE GÜCÜNÜ BELLİ ETTİ

Havanın kararması ile beraber yağmurun geleceğini alan Ankaralılar önlemlerini hızlandırdı. Hızlı bir şekilde başlayan ve etkisini kısa zamanda gösteren yağmur vatandaşların sıkıntılı dakikalar geçirmesine sebebiyet verdi.

Yağmur ile birlikte kendisine sığınacak bir yer arayan Ankaralıların yaşadığı panik kameralara yansıdı. Trafikte yağışlardan dolayı kısa süreli aksamalar meydana gelirken zamanla etkisini kaybeden yağmur sonrası hayat olağan haline döndü.

YAĞMURLARIN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Kara bulutların bir çok ilçeye yağmur yağmasına neden olması sonrasında Ankaralılar uyarılara daha fazla dikkat etti. Akıllara gelen ilk soru ise yağmurların daha ne kadar süreceği şeklinde oldu.

Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğünün şehre yönelik yaptığı tahminlerde Cuma ve Cumartesi de bir yağış gelebileceği ifade edildi. Bu nedenle vatandaşların plan ve programlarını bu tahminlere göre ayarlaması kendileri açısından büyük önem arz ediyor.

Kaynak: İHA