Ankara'da kış başlıyor! MGM'den kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Başkentlileri uyardı. Aktarılan son habere göre bugün öğle saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar başta Ankara olmak üzere iç kesimlerde etkili sağanak yağışın beklendiği ifade edildi.

Ankara'da kış başlıyor! MGM'den kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Konuya ilişkin açıklama MGM tarafından geldi. Meteoroloji yaptığı açıklamasında Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı illerini uyardı. Yağışların saat 14.00 – 23.00 arasında etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

METEOROLOJİ'DEN ACİL UYARI

İç Anadolu’da beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün öğle saatlerinde Ankara, Konya, Kırıkkale ve Çankırı akşam saatlerinden itibaren de Aksaray, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

Ankara'da kış başlıyor! MGM'den kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Meteoroloji yaptığı uyarısında hava sıcaklıklarının bu hafta içi sert bir şekilde düşeceğini belirtmişti. Özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların 15 derece kadar düşeceğinin ifade edilmesi sonrasında vatandaşlar Ankara’da güncel sıcaklıkları merak etmeye başladı.

Meteoroloji’nin aktardığına göre;

Pazartesi: Sağanak yağışlı 24 derece

Salı: Sağanak yağışlı 15 derece

Çarşamba: Parçalı bulutlu 18 derece

Perşembe: Güneşli 23 derece

Cuma: güneşli 26 derece

Ankara'da kış başlıyor! MGM'den kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı - Resim : 2

Aktarılan habere göre sıcaklıklar Perşembe gününden itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Türkiye’ye giren soğuk hava dalgası Çarşamba akşamından itibaren yurdu terk etmeye başlayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER