Ankara'da kırtasiyeciler zincir marketlere karşı basın açıklaması yaptı

Pazartesi günü ilk ders zili ile beraber 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı başlayacak. Velileri ve öğrenciler kırtasiye alışverişine başlarken kırtasiyeciler bugün Ankara'da eylem yaptı.

Ankara'da kırtasiyeciler zincir marketlere karşı basın açıklaması yaptı

Son dönemde yükselen enflasyon kırtasiye ürünlerini de yansırken Pazartesi günü çalacak ilk ders zili öncesi okul alışverişi yapmak isteyen veliler büyük bir şok yaşamıştı. Artan fiyatlar vatandaşları şok ederken özellikle de okul çağında olan birden çok çocuğu olan veliler için masraflar katlanmıştı. Veliler kırtasiye malzemelerinin pahalılığından yakınırken kırtasiyeciler de bugün Ankara'da eylem yaptı.

KIRTASİYECİLER ANKARA'DA ZİNCİR MARKETLERİ PROTESTO ETTİ!

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerinin zincir marketlerde satılan ürünler arasından çıkarılması talebinde bulundu. Kırtasiyeci esnafı, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde Ankara'da basın açıklaması yaptı.

Ankara'da kırtasiyeciler zincir marketlere karşı basın açıklaması yaptı

Kırtasiye malzemeleri için zincir marketler tarafından konulan ucuz fiyatlar vatandaşların zincir marketleri tercih etmesine neden oluyordu. Kırtasiyeciler en çok iş yapmaları gereken dönemde işlerin azlığından şikayetçi olurken bu nedenle Ankara'da eylem yaptılar. Yapılan eylemde tepkilerini dile getiren kırtasiyeciler zincir marketlere satış yasağı getirilmesini talep ettiler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER