Ankara'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor! Resmen fark attı yüzde 150 artış işte nedeni

Ülkemizde kira fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşlar bir an önce ev sahibi olmak üzere harekete geçiyor. Ev fiyatları da ulaşılamaz miktarlara çıkarken Ankara'da kiralık ev fiyatlarındaki artışın 81 ile resmen fark attığı ortaya çıktı.

Ankara'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor! Resmen fark attı yüzde 150 artış işte nedeni

Ankara'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor! Resmen fark attı yüzde 150 artış işte nedeni - Türkiye'de son yıllarda en çok artan kalemlerin başında kiralık ve satılık ev fiyatları geliyor. Kiralık evlerin fiyatları cep yakmaya devam ederken fahiş artışların da önüne geçilmeye çalışılıyor. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde büyük yıkım yaşanırken bu illerdeki vatandaşlar da farklı illere yerleşmeye başladı. Depremzedelerin farklı illere göç etmesi ile birlikte bazı illerde fahiş kira artışları gündeme geldi. 81 il arasında en çok Ankara'da kira fiyatlarının arttığı kaydedilirken konuyla ilgili Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı Milliyet'e konuştu.

Gayrimenkul Uzmanı Özelmacıklı, “Satılık konutların adetlerindeki düşüşler sonrasında kiralık konutlara talep her geçen gün artıyor. Özellikle ipotekli konut satışlarındaki piyasanın daralması, konut satışlarının düşmesinde etkili oldu.'' değerlendirmesinde bulunurken Başkent Ankara'daki kira fiyatlarının da yükselişine değindi.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ KİRALIK EVE TALEP ARTTI

Konut satın alamayanların öncelikli tercihlerinin kiralamaya yönelik olduğunu açıklayan Özelmacıklı, !!Tabi konut kiralamasında kentsel dönüşüm nedeniyle değişimin devam ediyor olması, evlenme sayısında son zamanlardaki yüksek artış ve buna bağlı talepler, üniversite tercihlerinin netleşmesi ile beraber hareketlilik, deprem sonrasında güvenilir yaşam alanlarını tercih eden ve yeni yapılara yönelen vatandaşların talepleri kiralık konut talebini artırmaya devam ediyor.'' dedi.

ankarada-kiralik-ev-fiyatlari-cep-yakiyor-resmen-fark-atti-yuzde-150-artis-iste-nedeni.jpg

Yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin sayısı istatistikleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak yeni konut üretiminde daralma olduğuna dikkati çeken Özelmacıklı, kiralık konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden olduğunu belirtti.

BAŞKENT KİRA ARTIŞINDA ZİRVEYİ GÖRDÜ

Konut kiralarında en yoğun artışın Ankara’da gerçekleştiği kaydedilirken yıllık artışın da neredeyse yüzde 150 seviyelerine ulaştığı aktarıldı. Geçen yılın aynı döneminde Ankara’da ortalama kiralar metrekare başı yaklaşık 40 TL seviyelerinde gerçekleşirken şu an 100 liranın üzerine çıktığı belirtildi. Özelmacıklı ''Mevcut durumda kiracılı konutların kira kontratlarının devam ediyor olması ve burada yüzde 25’lik sınırlama da özellikle taşınmazını yeniden kiraya vermek isteyen mal sahipleri açısından yüksek fiyatla piyasaya çıkmasına neden oluyor diyebiliriz.'' dedi.

ankarada-kiralik-ev-fiyatlari-cep-yakiyor-resmen-fark-atti-yuzde-150-artis-iste-nedeni-002.jpg

İlk defaya kiraya verilecek konutlarda fiyatları daha yüksek bir seviyeye çıkardığının altını çizen Özelmacıklı, satılık fiyatlarında bazı düşüşler olduğunu da belirtti. Başkentte kiralık eve olan talebin artmaya devam edeceği de belirtildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER