Ankara'da Kartal kurtarma operasyonu: Özgürlüğüne kavuşturuldu!

Gün içinde ülkenin çeşitli yerlerinde hayvanlar istenmeyen durumlara karşı karşıya kalabiliyor. Duyarlı vatandaşların hayvanların sıkıntılarını gidermesi tebessüm ettiren anlar yaşanmasına neden oluyor.

Konu ile ilgili olarak Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bir kartalın kurtarıldığı bildirildi. Genellikle güçlü ve kanatlı canlılar arasındaki liderliği ile akıllarda yer edinen Kartalın bir poşet yüzünden sorun yaşadığı öğrenildi.

TAKILDIĞI POŞET GERİ UÇMASINA ENGEL OLDU

Nallıhan ilçesinde yaşanan olayda bir kartalın ayağına poşet takılmasından dolayı uçamadığı fark edildi. Kartal'ın uçamayışına tanık olan iki vatandaş hayvana yardım etmek için yanına gitti.

Elleri ile kartalın pençesine takılan poşeti çıkaran şahıs kartalı aynı şekilde doğaya saldı. Kartalın özgürlüğüne kavuşturulduğu anlar poşeti çıkaran kişinin yanındaki arkadaşı tarafından kayıt altına alıntı.

VATANDAŞ KARTALI NASIL KURTARDIĞINI ANLATTI

Yiyecek aramak için çöpe indiği fakat ayağına poşet yüzünden geri uçamayan kartalı kurtaran vatandaş "Kartala yavaşça yaklaşıp kanatlarından tutarak onu pençesindeki poşetten kurtardık" şeklinde konuştu.

Kartal vatandaşlar tarafından kurtarıldıktan sonra serbest bırakılır bırakılmaz kanatlanıp uçtu. Yaşanan olay ise bir canlının özgürce yaşamının sürdürülmesine yardımcı olunmasına örnek olarak akıllarda yer edindi. Bu tarz durumlarda vatandaşların olayın basitliğine göre müdahalede bulunması isteniyor. Aksi durumlarda insanların yetkililere haber vermeden hareket etmesi yüzünden hayatları tehlikeye girebiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı