Ankara'da kadın avukatı öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi

Ankara'da silahla vurularak öldürülen 24 yaşındaki avukat B.N.C. katil zanlısı M.B. hakkında "kadına karşı kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis" talep edildi.

Ankara'da kadın avukatı öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 15 Haziran günü Çankaya ilçesi Pak sokakta bulunan bir evde B.N.C. ve erkek arkadaşı arasında tartışma çıktı. Tartışmanın şiddeti giderek artınca Coşğun'da telefonunda yüklü olan Kadın Destek Uygulamasına (KADES) uygulamasına 3 kez bastı. Erkek arkadaşı bunu görünce silahla kız arkadaşı Coşğun'u göğsünden vurdu.

Silah sesini duyan komşuların evin kapısına gelmesi ile birlikte şüpheli, C.'u kucaklayıp asansör kapısına doğru götürdü. Ardından olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı C., kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

images.jpg

"YARASINDA KAN YOKTU"

Olayın ardından tutuklanan M.B. iddianamedeki ifadesinde, maktul ile 2 yıl önce sosyal medyadan tanıştıklarını, telefonla 4-5 ay görüştükten sonra 2022 Şubat ayından itibaren görüşmeye başladıklarını anlattı. Olay günü saat 08.00 sıralarında Coşğun ile birlikte kaldıkları odada uyandıktan sonra banyoya gittiğini bir süre sonra yatak odasından silah sesi geldiğini iddia eden M.B., "Hemen koştuğumda B.N. yatakta boynu sağ tarafa gelecek şekilde yatıyordu, gözleri açılıp kapanıyordu ve hırıltı geliyordu.

Geceliğini açtığımda sol göğsünün göğüs ucu yakınında yarayı gördüm ancak kan yoktu, hemen 112'yi aradım adresi verdim. Daha sonra aşağıdaki güvenliği de aradım, 112 ve güvenlik gelmeyince kendim hastaneye ulaştırmak amacıyla B.N.'i kucakladım ve asansörün oraya kadar götürdüm. O sırada güvenlik geldi, B.N.'in nabzı atıyordu, 112 görevlileri B.N.'e müdahaleye başladı” ifadelerine yer verdi.

indir.jpg

"BEN B.N'Yİ ÇOK SEVİYORUM"

Tahliyesini talep eden sanık M.B., "Ben, B.N.'i çok seviyorum, kendisine kötü söz dahi söylemedim, kendisine karşı silahla saldırmam mümkün değildir. Ayrıca evliyim ve 1 çocuğum vardır, sabit konut adresim ve iş yeri adresim vardır, iş hayatım ve bakmakla yükümlü olduğum ailem göz önüne alınarak serbest bırakılmamı talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Müşteki A.C. de iddianamedeki ifadesinde, kızının hayat dolu biri olduğunu maddi ve manevi sıkıntısı olmadığını, yeni büro açtığını, intihar etmesi için hiçbir neden olmadığını ifade ederek, ateşli silahla kızını öldüren şüpheliden şikayetçi olduğunu ifade etti.

ankara-tasarim-55.jpg

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR"

ATK tarafından düzenlenen otopsi raporuna da yer verilen iddianamede, ölümünün silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı iç organ yaralanmalarından gelişen iç, dış kanama sonucu meydana gelmiş olduğu kaydedildi.
İddianamede, B.'nın "kadına karşı kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis" ile "ruhsatsız tabanca taşımak" suçundan 1 yıldan 3'yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

SONRAKİ HABER