Ankara'da kaçak emlakçılara yönelik mücadele! Tam yetki isteyen o isimden flaş açıklamalar

Emlak sektöründe sular durulmuyor. Konut fiyatlarının hız kesmeden artması üzerine çeşitli önlemlerin alındığı bilgisine yer verilmiş, hükümet kanadından da çeşitli yaptırımlar yapılması yönünde karar alınmıştı.

Ankara'da kaçak emlakçılara yönelik mücadele! Tam yetki isteyen o isimden flaş açıklamalar

Ülkemizde konut fiyat artış grafiği yükselmeye devam ediyor. Konut fiyatlarının artması ev sahibi olmak isteyenlerin de kara kara düşünmesine neden oluyor. Kredi faizlerinin yükselmesi be kredi musluklarını da kısılması fırsatçıları harekete geçirdi. Konutlardaki fiyat artışı nedeniyle kaçak emlakçılar durumu fırsata çevirerek piyasanın yükselmesine den oldu. Gayrimenkul sektörünün keneleri olarak nitelendirilen “Kaçak Emlakçılar”ın temizlenmesi için Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam’dan önemli bir açıklama geldi.

ATEM Başkanı Akçam, Ticaret Bakanlığı’na çağrıda bulundu. ATEM Başkanı Akçam'ın çağrısında “Emlak odalarına denetleme yetkisi verin 8 ayda kaçak emlakçıyı bitirelim” ifadeleri yer aldı.

DENETLEME YETKİSİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Ticaret Bakanlığı'na önemli bir çağrıda bulunan ATEM Başkanı Akçam, yetki verildiği takdirde Başkent Ankara’da tespit ettikleri 2 bin kaçak emlakçıyı bitirme sözü vererek denetle mekanizmasının , geliştirilmesini istedi. ATEM Başkanı Akçam, kendilerine denetleme yetkisi verilmesini isterken Ticaret Bakanlığı'na yaptığı çağrıda ''Ticaret Bakanlığı, kaçak emlakçı sorununu ortadan kaldırmak için bizlere denetleme yetkisi versin, hemen faaliyete geçelim.

hakan-akcam.jpg

Oldukça iddialıyız, versinler yetkili görsünler etkiyi.'' dedi. Bu konuda oldukça iddialı bir konuşma yapan ATEM Başkanı Akçam, 8 ayda kaçak emlak sektörünü bitirmeyi hedeflediklerinin altını çizere bunun da sözünü verdi. Yetki verilmesi durumunda fırsatçılık yaparak vatandaşı aldatan ve haksız kazanç elde eden konut sektörünü tamamen temizleyeceklerini belirtti.

ankara-tum-emlakcilar-meslek-odasi-baskani-akcamdan-kacak-emlakcilara-yonelik-mucadele.jpg

ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMEMESİNDEN ŞİKAYET ETTİ

ATEM olarak kaçak emlakçılara yönelik hükümet başta olmak üzere yerel yönetimlere şikayetlerde bulunduklarını belirten Başkan Akçam, şimdiye kadar bu şikayetlerinin yüzde 10’unun bile değerlendirmeye alınmadığını açıkladı.

ankara-tum-emlakcilar-meslek-odasi-baskani-akcamdan-kacak-emlakcilara-yonelik-mucadele-001.jpg

Emlak odalarına yetki verilmesi durumunda ''Mamak'ta olduğu gibi piyasa değeri 2 milyon lira olan daireyi vatandaşımız 3 milyon liraya almaz, bu işi namusuyla yapan biz emlakçılar da töhmetten kurtuluruz.'' diyen ATEM Başkanı Akçam, bakanlıktan tam yetki için izin istedi. Bakanlığın ise bu isteğe nasıl bir geri dönüşte bulunacağı merak ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER