Ankara'da kaç adet araç olduğu sorusu yanıtlandı

Türkiye İstatistik kurumu çeşitli kategorilerde merak edilen istatistik verilerini paylaşmayı sürdürüyor. Kurum tarafından açıklanan son rakamda ise Ankara'da kaç aracın olduğu bilgisi paylaşıldı.

Ankara'da kaç adet araç olduğu sorusu yanıtlandı

TÜİK sabah saatlerinde yayınladığı rapor ile ülkemizde Mayıs ayında kaç adet kayıtlı aracın trafikte olduğunu açıkladı. Açıklanan rakamlarda her şehirde kaç tane araç olduğu bilgisine yer verilirken önceki dönemlere göre güncel durumun değerlendirmesi yapıldı.

TÜRKİYE'DE KAÇ ARAÇ OLDUĞU BELLİ OLDU

Konu ile ilgili olarak paylaşılan verilerde Mayıs ayı itibariyle ülkemizde toplam taşıt sayısı 29 Milyon 791 bin 66 olarak ifade edildi. Bu rakamın 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 4 oranında artış gösterdiği ifade edildi.

Ankara'da kaç adet araç olduğu sorusu yanıtlandı

MAYIS AYINDA EN ÇOK RENAULT VE VOLKSWAGEN TERCİH EDİLDİ

TÜİK'in yayınladığı bilgilere göre ülkemizde Mayıs ayında 89 bin 419 aracın trafiğe kaydı yapıldı. Bu rakamların yüzde 9,5'er iki ayrı kısmını Renault ve Volkswagen oluşturdu. Bu markaları sırasıyla Chery, Fiat ve Hyundai takip etti.

ANKARA'DA BULUNAN ARAÇ SAYISI

TÜİK tarafından paylaşılan rapora göre Ankara'da Mayıs ayı itibariyle bulunan toplam taşıt sayısı 2 Milyon 659 Bin 188 oldu. Bu rakamın 1 Milyon 922 Bin 813 adedini otomobil sınıfı araçlar oluştururken Minibüs sayısı 28 Bin 585, Otobüs sayısı 19 Bin 104 ve Kamyonet sayısı 392 bin 141 oldu.

Ankara'da kaç adet araç olduğu sorusu yanıtlandı - Resim : 2

Yayınlanan raporda dikkat çeken bir diğer kısımda 2024 yılının ilk 5 ayında kaydı yapılan araçların yakıt kullanım şeklinde göre sınıflandırılması oldu. Yayınlanan verilere göre Mayıs ayına kadar olan dönemde kaydı yapılan 433 bin 4 otomobilin %65,1'i benzin, %13,2'si hibrit, %12,6'sı dizel, %7,9'u elektrikli ve %1,2'si LPG şeklinde oldu.

Araçların artması trafikteki yoğunluğunda aynı paralelde artmasına neden oluyor. Bu nedenle vatandaşların trafikte iken daha dikkatli olmasının gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER