Ankara'da Japonya Öz Savunma Kuvvetleri günü kutlandı

Ankara'da Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin kuruluşunun yıl dönümü kutlandı.

Ankara'da Japonya Öz Savunma Kuvvetleri günü kutlandı

Başkent Ankara'da Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin kuruluşunun 70. yıl dönümü nedeniyle kutlama yapıldı. Kutlama, Japonya Büyükelçiliği resmi konutunda gerçekleştirildi.

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin kuruluşunun 70. yıl dönümü Ankara'da düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Japonya Büyükelçiliği resmi konutundaki resepsiyona, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Günaydın ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Ankara'da Japonya Öz Savunma Kuvvetleri günü kutlandı

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Büyükelçi Katsumata, 1 Temmuz'un Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin kuruluşunun yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden 5 yıl sonra 1950'de Kore Yarımadası'nda Kore Savaşı yaşandığını söyledi. Katsumata, Japonya'nın bu savaştan kısa bir süre sonra güvenlik politikasında büyük değişiklik yapmak zorunda kaldığını belirtti. Büyükelçi Katsumata, Ulusal Polis Teşkilatı'nın kurulduğunu ve zaman içerisinde kara, deniz ve hava kuvvetlerinden oluşan "Öz Savunma Kuvvetleri"ne dönüştüğünü anlattı.

Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Günaydın da, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri gününü tebrik etti ve şunları söyledi:

"Bilindiği üzere, 1890'da talihsiz bir şekilde batan Ertuğrul Fırkateyni'nin yarattığı trajedi iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmiştir. İlişkilerimiz, 2013'te Stratejik Ortaklık seviyesine yükseldiğinden beri tarihi ve derin dostluk temelinde tüm alanlarda sürekli olarak gelişmektedir."

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin kuruluşunun 70. yıl dönümü nedeniyle gerçekleşen kutlamaya çok sayıda isim katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER