Ankara’da İşyurtları Ürün ve El sanatları Fuarı açılıyor

Adalet Bakanlığı ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu’nun işbirliği ile Ankara’da İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı açılacak. Fuarın açılış tarihinin 14 Ekim Pazartesi olduğu duyuruldu.

Ankara’da İşyurtları Ürün ve El sanatları Fuarı açılıyor

14 Ekim tarihinde Ankara’da Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen, İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılacağı ifade edildi.

Buna göre Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde bulunan hükümlü ve tutukluların el emeği üretmiş olduğu ürünler burada sergilenip satılacak. Fuarda gıda, tekstil, gümüş ve hediyelik eşya gibi pek çok ürün satışa çıkacak.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu iş birliğiyle, İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Ankara’da açılıyor.

EKONOMİYE KAZANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen, İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı 14 Ekim’de Ankara’da açılıyor. Ankara Millet Bahçesi Konser Alanı'nda yapılacak olan fuarda, Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde hükümlü ve tutuklular tarafından üretimi yapılan ürünler sergilenip satışa sunulacak.

Ankara’da İşyurtları Ürün ve El sanatları Fuarı açılıyor

Fuarda 124 farklı işyurdu müdürlüğünde üretilen gıdadan tekstile, gümüşten hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün katılımcıların beğenisine sunulacak. Bu yıl 5’incisi düzenlenen olan fuarda yörelere özel ürünlerle farklı il ve ilçelerin tanıtımına da katkı sunulacak. İşbaşı mesleki eğitim kapsamında işyurdu atölyelerinde birçok hükümlü ve tutukluya verilen meslek eğitimi çalışmaları sonucunda ürettikleri ürünlerin ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

20 EKİM’E KADAR AÇIK KALACAK

Adalet Bakanlığı ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu’nun işbirliği ile Başkentte düzenlenecek olan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı 20 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER