Ankara'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi!

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yurdun dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklere yoğun katılım sağlanırken Başkent Ankara'da etkinlikler Taceddin Dergahı'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ankara'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi!

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü yurdumuzun dört bir yanında kutlandı. Çeşitli etkinlikler de ayrıca 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünde ayrıca İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programlarına da yer verildi.

Ülkemizin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenlenirken Başkent Ankara'da da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler Taceddin Dergahı'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

ANKARA'DA 12 MART TARİHİ KUTLANDI

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan da etkinlikte yer aldı. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Arıcan yaptığı konuşmada, birliğin kurulduğu günden bu yana rehber olarak Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Marşı'nı aldığını belirtti. İstiklal Marşımızın şairi Ersoy'un sadece İstiklal Marşı'nın şairi olmadığını, Türk tarihini haykıran bir kahraman olduğunu vurgulayan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Arıcan, marşın yazım sürecini etkinliğe katılan öğrencilere anlattı.

Ankara'da İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi!

Marşın sadece Türkiye'nin dirilmesi anlamı gelmediğini belirten Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Arıcan, "Tüm mazlum halkların, hak ve adalet peşinde koşan halkların aslında bir haykırışıydı, dirilişiydi. Bin yıllık Türk milletinin, Türk İslam ülküsünün yeniden yankılanmasıydı.Bugün aslında 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar' dediği mısrayla Akif, Filistin'deki kardeşlerimize de hitap ediyor." şeklinde konuştu. Etkinlik kapsamında lise öğrencileri İstiklal Marşı'nı okudu ve çeşitli konuşmalar yaptı. Ankara'da pek çok okulda da bu günün anlam ve önemine özel etkinlikler düzenlendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER