Ankara’da İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı başlıyor

İşsizlikle mücadele devam ederken Başkent Ankara'da istihdam garantili bir programın başlayacağı ifade edildi. İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programının başlayacağı ifade edilirken programa ilişkin bilgiler de geldi.

Ankara’da İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı başlıyor

İşsizlikle mücadele devam ediyor. İşsizlik sorunu ile mücadele edenler bu soruna ilişkin çözüm arayışı içinde olanlar da istihdam programlarını takip ediyor. Başkent Ankara'da istihdamla ilgili olarak bir programın düzenleneceği ifade edilirken söz konusu programa ilişkin açıklama geldi.

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Sürekli Eğitim Merkezi (ASO - SEM) ve Sincan Belediyesi iş birliğinde yürütülen istihdam garantili “İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı”nın altıncısının başlayacağını bildirdi.

ANKARA’DA İSTİHDAM GARANTİLİ 6. İSTİHDAM ATÖLYESİ MESLEK KAZANDIRMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

Düzenlenen ilk dört İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı kapsamında eğitimlere katılan 404 kursiyerden 300’ünün istihdam edildiği ifade edildi. Aldıkları eğitimlere göre ilgili sanayi firmalarında istihdam edilen kursiyerler çalışma hayatına başladı.

Ankara’da İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı başlıyor

Programların ardından kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik kadın başvuru sahiplerine öncelik sağlanacağı ve kursiyerlerin en az yarısının kadın kursiyerlerden oluşacağı ‘6. İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı’na başvurular da başladı. Eğitimler Ankara Sanayi Odası Sürekli Eğitim Merkezi atölyelerinde verilecek, haftada 5 gün toplamda yaklaşık 200 saat süren eğitimlerin günlük eğitim süresi 6 saat olacak.

Program, dikiş makinası operatörlüğü, endüstriyel otomasyon ve teknolojisi bakım ve onarım uzmanlığı, CNC tezh operatörlüğü, elektrik-elektromekanik bakım ve montaj uzmanlığı, kaynak teknolojisi uzmanlığı, kalite kontrol ve ileri ölçüm uzmanlığı, GES ve elektrikli cihaz bakım onarım uzmanlığı alanlarında eğitim verilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER