Ankara'da işler kızışıyor! TÖHOB'un kararına tepki gösterdi 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşımada son düzlük

65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma hizmetiyle ilgili olarak ''taşımama'' kararı yeniden gündem oldu. TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara'nın açıklamalarına ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi.

Ankara'da işler kızışıyor! TÖHOB'un kararına tepki gösterdi 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşımada son düzlük

Türkiye'de kalem kalem yapılan zamlar vatandaşı etkilemeye devam ederken toplu taşıma ücretlerinin artması tartışma yaratmaya devam ediyor. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, abonman kart kullanan ve ücretsiz taşıma hakkı olan vatandaşlar için aldıkları yeni kararı açıklayarak yeni bir gündem yarattı. TÖHOB ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, gelir desteği ödemelerinin yüzde 40’tan yüzde 70’e çıkarılmasını talep ederek Başkent İlçeler Terminali'nde 19 Eylül 2023 tarihinde basın açıklaması yaptı.

65 yaş üzeri için 15 Ekim itibariyle ücretsiz taşıma hizmetinin sonlanacağını açıklayan TÖHOB Başkanı Kara, alınan kararın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tarafından veto edilmesi durumunda perşembe gününden itibaren abonman kartlarını geçerli görmeyeceklerini ve 62 ila 64 yaş arasını ücretsiz taşımayacaklarını belirtti. Bu gelişmeyi takip eden ABB Başkanı Yavaş'tan açıklama geldi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ, TÖHOB'UN KARARINI VETO ETTİ

“İptal olacaksa iptal olsun, ceza yenecekse ceza yensin. Biz taşımadığımız andan itibaren EGO araçlarını çoğaltacak ve ceza yazmaya başlayacak. Cezaları ödemekle bitiremiyoruz. Esnafımız ‘her gün ölmektense bir kere ölelim’ diyor. 15 Ekim’den itibaren Türkiye geneli halk otobüsü esnafı, ‘ücretsiz yolcu taşımacılığı yapmayacağız’ diyor” ifadelerine yer verdi. Ankara'nın yerel gazetecileri ile bundan sonra yapılacak projelerin tanıtımı kapsamında buluşma gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma hizmetiyle ilgili TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara'nın kararını veto ettiğini açıkladı. Sıcak gelişme Haberankara.com tarafından takip edilirken TÖHOB'un bu açıklamaya ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Haberankara.com özel haberidir alınamaz, çalınamaz, kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER