Ankara’da İŞKUR üzerinden KPSS şartsız binlerce personel alımı yapılacak!

KPSS puanı düşük olan ya da olmayan adaylar için İŞKUR üzerinden KPSS'siz işçi alım ilanları yayımlandı. Ankara'da ikamet edenlerin başvurabileceği İŞKUR Ankara personel alımlarına ilişkin başvuru şartları belli oldu.

Ankara’da İŞKUR üzerinden KPSS şartsız binlerce personel alımı yapılacak!

Ankara’da iş arayanlar için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yeni personel alımı yayımlandı. İŞKUR üzerinden yayımlanan son personel alımlarına göre Ankara’da farklı meslekler için 2 binden fazla kişinin işe alınacağı ifade edildi.

KPSS PUAN ŞARTI YOK

Yayımlanan ilanlarda KPSS puan şartının aranmayacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada alımların özel sektöre yapılması sebebi ile KPSS puan şartının istenmeyeceği belirtildi. Güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, beden işçisi gibi pek çok meslek için alım başvuruları başladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımlarına başvurmak isteyenlerin belirtilen şu şartlara sahip olması gerekiyor:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması
  • Başvuru yapılacak mesleğe göre belirtilen özel ve genel şartları taşımak
  • Mesleğe göre ehliyet sahibi olmak (İlan içerisinde özel olarak belirtilmektedir=
  • En az ilkokul mezunu olmak

Yayımlanan ilanda mezuniyet, yaş ve ehliyet şartı ilanlara göre farklılık gösterebilmektedir. Bu sebeple başvuru yapacak adayların ilanların içerisinde yer alan özel şartları da taşıması gerekiyor. İlanların içeriğini kontrol ederek başvurularınızı bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Ankara’da İŞKUR üzerinden KPSS şartsız binlerce personel alımı yapılacak!

HANGİ MESLEKLER İÇİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Alım yapılacak personel alımların hangi meslekler için olacağı da merak konusu oldu. İŞKUR üzerinden yayımlanan son ilana göre güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, işçi, bahçıvan, büro memuru, inşaat bekçisi, hastane görevlisi gibi pek çok meslek için alım yapılacak.

Başvurular İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek. Son başvuru tarihleri ilanların ilk yayımlanma tarihine göre farklılık gösterebilmektedir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER