Ankara'da inşaat malzemelerinden çıkan alev gökdeleni yaktı

En küçük bir kıvılcımın bile gerekli önlemler alınmadığı takdirde ne kadar büyük bir sonuca sebep olabileceği bir kez daha gözler önüne serildi. Yenimahalle ilçesinde gündüz saatlerinde yaşanan olayda büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Türkiye bu yaz sıklıkla yangın haberleriyle karşılaşıyor. Çeşitli nedenlerle çıkan yangınlarda farklı sonuçlar çıkıyor. Söz konusu yangın ekiplerin uzun uğraşları ve müdahalesi sonucunda kontrol altına alınabiliyor.

ÇIKIŞ NEDENİ BİLİNMİYOR

Konu ile ilgili son bir örnekte Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir gökdelene inşaatı esnasında alanda bulunan malzemeler alev aldı. Hangi sebepten dolayı alev aldıkları bilinmeyen malzemelerden çıkan alev devam eden inşaata sıçradı.

Henüz inşaat halinde olan gökdelenin yanmaya başlaması sonrasında olay yerine çok sayıda ekip yönlendirildi. Alana gönderilen sağlık ve polis ekipleri de gerekli müdahaleyi yapmak için yangın alanında hazır bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Söz konusu yaşanan yangın ve çıkan kara bulutlar bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Henüz tamamlanmamış bir yapı olması ve çevresinde bir bina olmamasından dolayı büyük bir felaketin eşiğinden dönülen yangın kısa sürede ekipler tarafından söndürüldü.

Yaşanan gökdelen yangını ile ilgili polis ekiplerinin soruşturma başlattığı öğrenildi. Yapılacak soruşturma sonucunda yangının nasıl meydana geldiği öğrenilecek.

Kaynak: İHA