Ankara'da inşaat demirlerine sıkışan tilki kurtarılarak doğaya salındı

Ankara’nın Akyurt ilçesinde bir inşaatta mahsur kalan tilki kurtarılarak yeniden doğaya salındı.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde bir tilkinin inşaatta mahsur kalması üzerine harekete geçildi. Akyurt Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrika inşaatında demirlere sıkışan ve oradan çıkamayan tilkiyi zor durumdan kurtaran ilçede “son yılan bükücü” olarak tanınan Tuncay Sezer oldu. Tuncay Sezer yılanları kurtararak doğaya salması ile biliniyor.

TİLKİYİ ZOR DURUMDAN KURTARDILAR

Tilkinin sıkıştığı yere gelen Tuncay Sezer hemen tilkiyi oradan çıkarmak için arkadaşları ile çalışmalara başladı. Demirlerin arasına sıkışan tilki oradan kendi gayretleri ile çıkamamıştı. Demirler açılarak tilki çıkarılırken bu sırada tilkinin ağzı da kendilerine zarar vermemesi için ip ile bağlandı.

Tilkiyi kurtaran Tuncay Sezer ve arkadaşları daha sonra uygun bir alan bularak tilkinin ağzındaki ipleri çözdükten sonra doğaya saldılar. Tilki böylece doğal yaşam alanına dönmüş oldu. Yaban hayatı özellikle ormanlar için oldukça büyük bir öneme sahip. Yaban hayatı korunarak esasında ormanlar da korunmuş oluyor.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde "son yılan bükücü" olarak tanınan Tuncay Sezer, Akyurt Sanayi Bölgesinde, bir fabrika inşaatında demir tellerine sıkışan bir tilkiyi kurtardı. İhbar üzerine inşaata giden Tuncay Sezer, demir tellere sıkışan tilkiyi kurtardıktan sonra doğaya geri bıraktı.

Yaban hayatının korunabilmesi için insanların yaşam alanlarına giren yaban hayvanlarına zarar verilmemesi gerekiyor. İnsanlara zarar vermemesi durumunda bu hayvanların doğal yaşam alanlarına bırakılmaları uzmanlarca da tavsiye ediliyor. Bu konuda uzmanlar gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyorlar.

Kaynak: İHA