Ankara'da inşaat demiri ton fiyatı 26 bin TL'ye dayandı

Dolar kurunun yükselişe geçmesiyle hareketlenen inşaat demiri fiyatları yeniden yükselişe geçti. Ankara'da inşaat demiri ton fiyatı 26 bin TL barajına dayandı.

Ankara'da inşaat demiri ton fiyatı 26 bin TL'ye dayandı

İnşaat sektörünün son dönemlerdeki zam şampiyonu demir fiyatları dolar kurunun yükselişe geçmesiyle yönünü yeniden yukarıya çevirmişti. Şantiyelerin büyük bölümünün işleri yavaşlatması ve büyük projelerin ertelenmesiyle azalan talep sonrasında gevşeme yaşayan inşaat demiri ton fiyatı dolar kurundaki hızlı çıkış sonrasında yeniden yükselişe geçti.

İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI! 1 TON DEMİR NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

İnşaat sektöründe büyük bir kriz yaşanmasına neden olan hazır beton ve demir fiyatları yeniden yükselişe geçerken inşaat demiri ton fiyatı Ankara'da 26 bin liraya dayandı. Eylül ayının gelmesiyle beraber fiyatlarda yeni değişimler yaşanırken demir fiyatları da gelen zamlardan etkilendi.

Ankara'da inşaat demiri ton fiyatı 26 bin TL'ye dayandı

Ankara'da inşaat demiri ton fiyatı 8'lik inşaat demiri almak isteyenler için 25 bin 800 TL olarak uygulanırken, 10'luk inşaat demiri ton fiyatı da aynı şekilde 25 bin 800 TL oldu. 12'lik inşaat demiri ton fiyatı ise 24 bin 300 TL olarak uygulanıyor. İnşaat demirinde ton fiyatı piyasadaki arz-talep dengesinin yanı sıra dolar kuru üzerinden hesaplanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER