Ankara'da ilk sahur yapıldı, ramazan davulcuları geleneği bozmadı

Dün gece Müslüman dünyasında Ramazan ayının başlaması dolayısıyla ilk sahur yapıldı. Milyarlarca Müslüman farz ibadetlerini gerçekleştirirken Ankara'da da yıllardır devam eden sahurda davul çalma geleneği bu Ramazan'da da devam etti.

İslam dininde farz ibadetler arasında yer alan Ramazan ayında oruç tutma günün ilk saatlerinde yapılan sahurlar ile başladı. 3o gün boyunca gün boyu her hangi bir yemek tüketmeyecek olan Müslümanlar iftar vaktine kadar hayatlarına o şekilde devam edecek.

GELENEK DEVAM EDİYOR

Başkent Ankara'da da vatandaşlar ilk sahurlarını yaptılar ve senenin ilk orucunu tutmaya başladılar. Eski dönemlerden günümüze kadar gelen bu gelenekte davulcular sahur vaktinde davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyor. Teknolojinin gelişmesine ve çalar saatlerin cep telefonlarına girmesine rağmen terk edilmeyen bu uygulama bu senede başladı.

Sahur vaktinde Ankara sokaklarında davullarını çalmaya başlayan Ramazan davulcuları vatandaşları sahura kalkmaya çağırdı. Yıllardır davulculuk yaptığını ifade eden Emir Coşan adlı bir vatandaş “Bu bin yıllık bir gelenek ve biz de yeni nesil olarak geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz .Ezan saatine bir saat kala insanları uyandırıyoruz. Bu işi keyif alarak yaptığın zaman yorulmuyorsun.” diyerek üstlenmiş olduğu görevin taşıdığı değere vurgu yaptı.

DAVULCULARI BELEDİYE BELİRLİYOR

Uzun bir dönemdir Ramazan davulcuları belediyeler tarafından seçilip görevlendiriliyor. Bu karar ile Ramazan davulculuğu adı altında huzur bozucu davranışlarda bulunan kişilerin görev almasına engel olunması ve bu sembolik görevin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER