Ankara'da ihtiyaç sahiplerine yemek verilecek Hacı Bayram-ı Veli İmareti açıldı

Anadolu topraklarında yüzyıllardan beri devam eden yardımlaşma kültürü günümüzde de devam ettiriliyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek verilmesi ve evlerine götürülmesi için yapılan Hacı Bayram-ı Veli İmareti hizmet vermeye başladı.

Ankara'da ihtiyaç sahiplerine yemek verilecek Hacı Bayram-ı Veli İmareti açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Vakıflar Genel Müdürlüğü geçmişten beri devam eden yardımlaşma kültürünü genişletmek amacıyla önemli bir hizmeti hayata geçirdi.

RAMAZAN AYI İLE BİRLİKTE HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Ankara'nın ilk, Türkiye genelindeki 3. imarethane Ramazan ayı ile birlikte hizmet vermeye başladı. Osmanlı döneminden beri devam eden bir gelenek olan imarethaneler yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yemek verilen hayır kurumları olarak biliniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'de bu konuda hareket ederek inşaat sürecinin tamamlanması ile birlikte Hacı Bayram-ı Veli İmareti'nin hizmete açıldığını duyurdu.Ankara'da ihtiyaç sahiplerine yemek verilecek Hacı Bayram-ı Veli İmareti açıldı

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik 3 aydan kısa bir süre içerisinde yapılan Hacı Bayram-ı Veli İmareti için “Ramazan ayı sonrasında da Ankaralıları ağırlamayı sürdürecek imaretimiz aynı zamanda hem ramazan ayında hem de akabinde evlere de yemek servisi yapacak. Başvuru yapan vatandaşlarımızın evlerine her gün 3 çeşit yemeğimizi ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

2 bin kişiye hizmet vermesi beklenen imaretin hizmete açılması Ankaralılar tarafından da memnuniyet ile karşılandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün girişimleri ile ülke genelinde yeni imaretlerin açılması ve ihtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyacının karşılanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER