Ankara'da iddiaya göre bir grup, köpeklerin toplanmasını destekleyen vatandaşın burnunu kırdı

İddialara göre Ankara'da başıboş sokak köpeklerinin toplanmasına karşı çıkan eylemci bir grup, sokak hayvanları konusunda yasaların uygulandığını ifae eden vatandaşla tartıştı. Sonrasında ise yine iddia göre iki taraf arasında yaşanan arbedede vatandaşın burnu kırıldı.

Ankara'da bir grup,  köpeklerin toplanmasını destekleyen vatandaşın burnunu kırdı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde dün öğle saatlerinde belediye ve bakanlık ekipleri başıboş sokak köpekleri toplamaya başladı. Görevliler daha sonra ise topladıkları köpekleri barınaklara götürdü.

Ekiplerin olay yerinden ayrılmasının ardından muhtarlık binası önüne gelen bir grup, sokak köpeklerinin toplanmasına tepki göstererek, ‘Katiller' şeklinde slogan attı. Bu sırada Çiğdemim Eğitim, Çevre ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fethi Aksoy, gruba yasaların uygulandığını dile getirdi. İddialara göre öfkeli topluluk Aksoy'a saldırarak darbetti.

Olayın ardından 100. Yıl Hastanesi'ne kaldırılan Aksoy'un burnunun kırıldığı tespit edildi.

Ankara'da iddiaya göre  bir grup,  köpeklerin toplanmasını destekleyen vatandaşın burnunu kırdı

GRUPTSN BİR ERKEK UÇARAK BURNUMA YUMRUK ATTI
Fatih Fethi Aksoy, darp raporu alarak şikayetçi olduğunu belirterek, "Başka bir etkinlik için hazırlık yapmıştık. Gitmek üzereyken kaldırımın kenarında 10-15 kişilik bir grup ‘Katiller' diye bağırarak muhtarlığa doğru yürümeye başladılar. Ben de araçtan indim, yanlarına gittim. Yaşlı bir köpeği vermemek için mücadele ettiğimizi ifade ettim. 'Siz nasıl böyle bir şey söylüyorsunuz' dememe kalmadan gruptan bir erkek uçarak burnuma yumruk attı. Sonrasında arbede devam etti tabii. Benim kolumu tuttular, o sırada birkaç darbe daha aldım. Sonrasında yere düştüm, gelenler ayırdılar. Saldıran arkadaşı mahalleden uzaklaştırmışlar. Sonradan öğrendiğim üzere de mahallemizde yaşamayan sözde hayvansevermiş" diye konuştu.

Aksoy'un darp edildiğine yönelik iddialarının doğru olup olmadığı ise yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda netlik kazanacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER