Ankara'da hem satılık hem de kiralık ev ilanı azaldı!

BETAM tarafından hazırlanan konut fiyatları raporu yayımlanırken Ankara'da hem satılık hem de kiralık konut fiyatları hem de arz rakamları açıklandı.

Ankara'da hem satılık hem de kiralık ev ilanı azaldı!

Kiralık ev fiyatlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı kaldırılırken yapılan düzenlemenin ardından piyasada oluşan yeni rakamlar merak konusu olmuştu. BETAM tarafından açıklanan rapora göre Ankara'da konut fiyatları ile ev kiraları konusunda oluşan son rakamlar ilan edildi. Açıklanan rakamlara göre Ankara'da hem satılık hem de kiralık ev ilanları azaldı.

ANKARA'DA SATILIK VE KİRALIK KONUT İLANLARI AZALDI!

Satılık konut ilan sayısı ülke genelinde ve üç büyük ilde de azaldı. Satılık konut arzı geçen aya kıyasla ülke genelinde yüzde 5.1 (860 bin 9'dan 815 bin 839'a), İstanbul'da yüzde 4.5 (207 bin 533'ten 198 bin 119'a), Ankara'da yüzde 5.6 (88 bin 634'ten 83 bin 639'a), İzmir'de ise yüzde 5 (62 bin 352'ten 59 bin 237'ye) geriledi. Rapora göre konut talebi eylülde yüzde 1.2 artarken, konut piyasasındaki canlılık göstergesi olarak izlenen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı ülke genelinde, İstanbul'da ve İzmir'de artarken Ankara'da azaldı.

Satılık konut sayısı olarak rakamlar incelendiğinde Ankara'da ve İzmir'de verilen ilan sayısında düşüş yaşandığı belirtilirken İstanbul'da ise artış yaşandığı belirlendi. Satılan ilan sayısında ise düşüş 3 büyük şehirde de hissedildi. Ankara genelinde ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı ise 23 bin 161 TL olarak hesaplandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER