Ankara'da hava sıcaklıkları düşüş eğilimine geçiyor

Başkent Ankara'da yılın son dönemlerine girilmesine rağmen hava sıcaklıkları yüksek seyrine devam ediyor. Hafta sonunda da yüksek sıcaklıkların yaşanması beklenen haftada yeni haftanın ilk günlerine kadar bir düşüş tahmini yapıldı.

Ankara'da hava sıcaklıkları düşüş eğilimine geçiyor

Türkiye'nin bir çok şehrinde olduğu gibi Ankara'da da sonbahar günleri sıcak geçmeye devam ediyor. Eski yıllardaki soğuk ve yağışlı havaların bir anı olarak kaldığı Ankara'da gözler hava sıcaklıklarının ne zamana kadar bu şekilde ilerleyeceğine çevrildi.

Ekim ayının ortalarına doğru yaklaşılan Ankara'da hava sıcaklıkları 30 dereceye yakın seviyelerde seyrinden yavaş yavaş ayrılmaya başlayacak. Konu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı tahminlerde Çarşamba gününe kadar 22 derece seviyelerine geleceğini ön gördü.

Ankara'da hava sıcaklıkları düşüş eğilimine geçiyor

7 DERECELİK DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Kurumun resmi internet sitesinde yapılan tahminlerde Ankara'da hava sıcaklığının yarın 29 ve pazar günü 24 derece olmasının beklendiği aktarıldı. Verilerin devamında ise yeni haftanın ilk gününde hava sıcaklığının 23, Salı ve Çarşamba günü ise 22 derece olmasının beklendiği ifade edildi.

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber özellikle tarımla uğraşan insanlarda yağışların gelmesini temenni ediyor. Kış aylarının yağışsız, yaz aylarının ise aşırı sıcaklarla dolu olması ekinlere zarar verirken sosyal hayatta da su kıtlığı konusunun iyiden iyiye konuşulmasına neden oluyor.

Ani hava değişiklikleri ve yağışlara karşı hazırlıklı olunması adına Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt geneli için tahminlerini online ortamda insanlarla paylaşmayı sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER