Ankara'da hava sıcaklıkları 40 derece sınırına yaklaşacak

Türkiye'nin günlerdir maruz kaldığı yoğun hava sıcaklıkları artarak devam ediyor. Yağmurlar ile yaşadığı sıkıntılar ile adından çok defa söz ettiren Ankara'da bu sıcaklıklardan nasibini alıyor.

Ankara'da hava sıcaklıkları 40 derece sınırına yaklaşacak

Dünya ve ülkemiz önceki yıllardan erken bir şekilde aşırı sıcaklara merhaba dedi. Türkiye'nin farklı yerlerinden aynı haberler gelirken Şanlıurfa'da 52 derecenin görülmesi durumun ne kadar korkutucu boyutlara ulaştığını gösterdi.

Haziran ayının ilk günlerinden beri yükselerek devam eden hava sıcaklıklarının Ankara'da bu ivmesinin artırarak devam ettireceği tahmini yapıldı. Konu ile ilgili meteoroloji Genel Müdürlüğü ilerleyen günler için hava sıcaklığı tahminini yaptı.

HAFTANIN İLK 2 GÜNÜNE DİKKAT

Günlük ve 5 günlük olarak yayınlanan tahminlere göre Ankara yeni haftaya aşırı sıcaklar ile giriş yapacak. Tahminlere göre başkentte yeni haftanın ilk 2 günü havalar 37 derece olacak. Sonraki iki gün ise 4 derece birden azalarak 33 dereceye inecek.

Hava sıcaklıkları ile zorlu günler geçiren Ankara'nın ilerleyen günlerde 40 dereceyi görüp görmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Yeni haftanın 37 dereceden açılacak olması ve daha Haziran ayında olunması bu ihtimalin gerçekleşme olasılığını daha da yukarılara taşıyor.

Yükselen hava sıcaklıklarının dünya ülkelerinde insanların hayatını kaybetmesine neden olması durumun ciddiyetini gösteriyor. Bu nedenle mecbur kalınmadıkça günün en sıcak anlarında dışarı çıkılmaması, çıkılacaksa gerekli önlemlerin alınması isteniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER