Ankara'da hastalığına rağmen mesleğinden vazgeçmeyen Gamze öğretmen engellilere umut oldu

Yaşadığı olumsuzluklara rağmen pes etmeyen ve kendileri gibi olanlara yol gösteren Gamze Kılıç öğretmenlik görevini severek sürdürdüğünü ifade etti. Gamze öğretmen engellilik konusunda sosyal medya için videolar çektiğini de belirtti.

Ankara'da hastalığına rağmen mesleğinden vazgeçmeyen Gamze öğretmen engellilere umut oldu

Çeşitli nedenlerden dolayı hayatına engelli olarak devam eden vatandaşların olumsuz koşullara aldırmadan başardıkları kendileri gibi insanlara moral açısından çok önemli olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda Ankara'nın Sincan ilçesine bir lisede öğretmenlik görevini sürdüren Gamze Kılıç adlı öğretmen, küçük yaşlardan beri hayatına tekerlekli sandalye ile devam ediyor.

Ankara'da hastalığına rağmen mesleğinden vazgeçmeyen Gamze öğretmen engellilere umut oldu

YURT DIŞINA OKUMAYA GİDEN İLK AĞIR ENGELLİ BİREY OLDU

Kas hastalığından dolayı hayatını bu şekilde devam ettiren Gamze öğretmen ise hayallerinden vazgeçmeyerek mesleğini büyük bir bağlılık ile sürdürdüğünü ifade ediyor. Doğuştan gelen kas hastalığından dolayı zamanla hareketlerinde bir kısıtlama meydana gelen Kılıç, tekerlekli sandalye ile yaşamasına rağmen Yurtdışına okumaya giden ilk ağır engelli öğrenci unvanı ile Avrupa'da bir çok ülkeyi de gezme fırsatı bulduğunu ifade etti.

9 yıl önce atandığı lisede halen Almanca öğretmeni olarak meslek hayatını sürdüren Gamze Kılıç okul dışı zamanlarında sosyal medya hesabı için videolar çektiğini söyledi. Kılıç engellilik konusunda farkındalık oluşturması adına videolar çekerek insanların bilinçlenmesini sağlıyor. Gamze öğretmen hayatının dönüm noktası olarak içinde bulunduğu durumu olduğu gibi kabul etmesini gösteriyor.

Ankara'da hastalığına rağmen mesleğinden vazgeçmeyen Gamze öğretmen engellilere umut oldu - Resim : 2

İNSANLARA ÖRNEK OLUYOR

Bu bakış açısının ardından hayatında her şeyin değiştiğini belirten Kılıç kendisi gibi olanlara bu şekilde davranmaları konusunda bir örnek oluyor. Gamze öğretmenin öğrencileri de öğretmenlerini sevdiklerini ifade ediyor.

SONRAKİ HABER