Ankara'da halk sağlığı haftasına özel etkinlik düzenlendi

Ankara’da Halk Sağlığı Haftası için Hamamönü’nde özel etkinlik düzenlendi. Bölgede stantlar açılırken, vatandaşlar da konu ile ilgili bilgilendirdi.

Ankara'da halk sağlığı haftasına özel etkinlik düzenlendi

Halk Sağlığı Haftası Ankara Kulübü Seymen ekibinin yapmış olduğu gösteri ile resmen başladı. Düzenlenen etkinliğe Genel Müdür Doç. Dr. Muhammed Emmin Demirkol ve Ankara İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Niyazi Kurtcebe de katılım sağladı.

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Halk Sağlığı Haftası için bu yıl etkinlik Taceddin Dergahı yanındaki alanda düzenlendi.

GELENEKSEL GÖSTERİ YAPILDI

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve Ankara İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ali Niyazi Kurtcebe'nin katılımıyla Taceddin Dergahı'nın yanındaki alanda gerçekleştirilen etkinlik, Ankara Kulübü Seymen ekibinin geleneksel gösterisiyle başladı.

SAĞLIK EKİPLERİ RUTİN KONTROL YAPTI

Alanda kurulan 16 sağlık standında, çocuklara özel bilgilendirmelerde bulunan sağlık ekipleri, tansiyon, kilo, boy ve bel çevresi ölçümleri ile beden kitle indeksi hesaplamalarını yaptığı vatandaşlara da kişisel sağlık durumları hakkında bilgi verdi.

Stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Demirkol, burada yaptığı açıklamada, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla 81 ilde çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladıklarını belirtti.

“HER BİREYİMİZE HATIRLATIYORUZ”

Sağlık kuruluşlarının yıl içerisindeki uygulamaları ve koruyucu sağlık hizmetleri başlığı altında yapılan çalışmaları halka ulaştırmak için etkinliği gerçekleştirdiklerini aktaran Demirkol, "Biz koruyucu sağlık hizmetlerini çok önemsiyoruz. İkinci ve üçüncü basamağın yoğunluğunu azaltmak, Türkiye'yi sağlıklı yaşama ve yaşlanma noktasına getirmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda sağlıklı bireyler ve yaşlılar olsun istiyoruz. Bunun için de her bireyimize aile hekimlerini hatırlatıyoruz." dedi.

Kurtcebe de organizasyona ilişkin önemli bilgiler verirken, vatandaşlara aile hekimleri ve aile sağlık merkezlerinden de hizmet alabileceklerini hatırlattı.

Koruyucu sağlık hizmetinin önemine dikkati çeken Demirkol, bebeklerin sağlıkla doğduğu, sağlıkla büyüdüğü ve yaşlandığı bir nesil oluşturmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Özellikle sağlığa yatırım yapmak istediklerini belirten yetkililer etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER