Ankara'da Halk Ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseltildi

Başkent Ankara güne ekmek zammı haberi ile başladı. Geçtiğimiz aylarda Ankara'da 200 gr ekmek 10 liraya satılmaya başlanmıştı. ABB Halk Ekmek ise 50 gr fazla olan ekmeği 3.5 TL daha ucuza satmayı sürdürmüştü.

Ankara'da Halk Ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseltildi

Softaların vazgeçilmezi olan ve ülkemizde sıklıkla tüketilen ekmek ile ilgili Ankara'da bir kez daha zam haberi geldi. Mayıs ayında Ankara genelinde ekmeğin fiyatının 10 TL olacağı açıklanmıştı. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi ise 250 gr olan ekmeklerinin fiyatlarını 6.5 TL'de tutmaya devam etmişti.

ZAM KARARININ ARKASINDA ARTAN MALİYETLERİN OLDUĞU BELİRTİLDİ

Mayıs ayında yaşanan zam kararının ardından ABB Halk Ekmek mevcut politikasını yaklaşık 5 ay daha sürdürebildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada 6.5 TL'den satılan 250 gr ekmeğin fiyatının 8 TL'ye yükseltileceğini duyurdu.

Ankara'da Halk Ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseltildi

ABB Halk Ekmek yönetimi kararına gerekçe olarak artan maliyetleri gösterdi. Söz konusu bilgilendirmede "Artan maliyetler nedeniyle Halk Ekmek fiyatlarında zorunlu olarak artış yapılmıştır" denildi.

DİĞER YERLERDE SATILAN EKMEKLERE GÖRE HALEN DAHA UCUZ

Başkent Ankara'da market, bakkal, fırın gibi yerlerde 200 gr ekmek 10 liradan satılıyor. ABB 1.5 TL'lik zammına rağmen hem 50 gr daha fazla hem de 2 TL daha ucuz olarak ekmek satışına devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER