Ankara'da haftasonu yazdan kalma günler yaşanacak

Sonbahara girilmesi ile beraber havaların soğumaya başladığı Ankara'da önümüzdeki günlerde sıcakların yeniden gelmesi bekleniyor. Konu ile ilgili bilgilendirme Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi.

Ankara'da haftasonu yazdan kalma günler yaşanacak

Hava sıcaklıkların çok defa kendisini bunalttığı Ankara'da son günlerde hava sıcaklıkları azalma eğilimi göstermişti. Gündüz ve gece sıcaklığındaki düşüşün ardından önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının adeta yaz günlerindeki gibi seviyelere gelmesinin beklendiği tahmini yapıldı.

ÖNCE SICAK SONRA SOĞUK GÜNLER TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da Cumartesi ve Pazar günü 30 derece olmasının beklendiği ifade edildi. Cumartesi günü gece sıcaklığının en düşük 13, pazar gününün ise 16 olması bekleniyor.

Haftasonunun sıcaklıklarının bu kadar yüksek olmasından dolayı insanların mesire alanları gibi yerlere ilgisinin fazla olması beklentisi oluştu.

Ankara'da haftasonu yazdan kalma günler yaşanacak

YENİ HAFTADA SICAKLIK BİR GECE 15 DERECE DÜŞECEK

Ankara'da bu haftanın tamamlanmasının ardından yeni haftada hava sıcaklığında hızlı bir düşüş meydana gelmesi bekleniyor. Yapılan tahminde Pazartesi günü havanın 28 derece ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken 1 Ekim salı için havanın 13 derece olacağı tahmini yapıldı.

Bir gün farkla hava sıcaklığının 15 derece azalmasından dolayı vatandaşların kendisine dikkat etmesi ve tarlalarında zirai don durumlarına karşı önlem alması önem arz ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER