Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’ndeki hırsızlık güvenlik kamerasına yakalandı

Ankara’nın simge yerlerinden olan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’nden şüpheli iki kişinin hırsızlık yaptıkları belirlendi. O anlar güvenlik kamerasına kaydedildi.

Ankara’nın önemli yerlerinden birisi olarak gösterilen Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’nden hırsızlık yapıldığı tespit edildi. Görevliler güvenlik kamerası görüntülerini izleyince hırsızlık anını net bir şekilde gördüler. Şüphelilerin türbeden toz bezi ve aydınlatma kumandası çaldıkları belirtildi.

30 Eylül Pazartesi günü öğle saatlerinde şüpheli iki kişi Hacı Bayram-ı Veli Türbesi’ne geldiler. Bir süre oturarak dua eder gibi yapan bu şüpheliler kalabalığın azaldığı anlarda harekete geçtiler. Görevlilerin kullandıkları eşyaların olduğu dolabı açan şüpheliler buradan aydınlatma kumandasını ve toz bezini çalarak uzaklaştılar.

- "Aldığı şeyler aslında hiç kayda değer şeyler değil"

Hacı Bayram-ı Veli Yardımlaşma Derneği görevlisi Kaan Çetin yaptığı açıklamada, diğer görevlilerin türbedeki bazı malzemelerin kaybolduğunu söylemesi üzerine güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerini belirtti.

Cami içinde ve çevresinde güvenliği sağlamak için 3 farklı kamera kayıt sistemi kullanıldığını dile getiren Çetin, kayıtları incelediklerinde malzemelerin çalındığını tespit ettiklerini anlattı.

Çetin, "Orada görevlilerimizin gündelik işlerinde kullandıkları malzemeleri koydukları dolap var. İki kişi dua eder şekilde geliyor. Biri dua etmeyi bayağı uzun tutuyor hatta. Diğeri de içerideki kalabalığın durumuna göre dolabı açıyor. Aldığı şeyler aslında hiç kayda değer şeyler değil. Görevlerimizin kullandığı temizlik bezleri ve aydınlatmak için kullanılan kumanda." diye konuştu.

Cami içi ve çevresinin güvenlik kameralarıyla izlendiğinin bilinmesini istediklerini belirten Çetin, daha önce de ayakkabı hırsızlıklarının yaşandığını ve bu olaylarla ilgili güvenlik kamerası görüntülerini emniyetle paylaştıklarını söyledi.

Şüphelilerin bulunması için emniyet birimlerinin harekete geçtikleri belirtildi. Şüpheli iki kişinin kimliklerinin tespit edildikleri ve kısa sürede yakalanacakları belirtildi. Ayrıca türbede gelişmiş bir güvenlik kamerası sistemi bulunduğu ve hırsızlık olaylarının kaydedilerek adli süreçlerin hızlıca başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı