Ankara'da gönüllü ramazan davulcuları ihtiyaç sahibi çocuklar için çalışıyor

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım mahallesine görev yapan iki gönüllü davulcu topladıkları bağışlar ile ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık alıyor.

Ankara'da gönüllü ramazan davulcuları ihtiyaç sahibi çocuklar için çalışıyor

Ramazan ayının sembolü olan davulcular her sene olduğu gibi bu senede sokaklarda yer almaya başladılar. Sahur vaktinde tokmaklarını bir kez daha vuran davulcular yüzyıllardır devam eden geleneği sürdürmeye devam ediyor.

HAYIRSEVERLER PROJEYE KATKI SAĞLIYOR

Bu kapsamda Ankara'nın Altındağ ilçesindeki iki gönüllü bağlı bulundukları mahallenin muhtarının organize etmesi ile bir hayırseverlik yapıyorlar. Zübeyde Hanım mahallesinde görev yapan iki davulcu, görevleri esnasında topladıkları bağışlar ve yardımseverlerden gelen destekler ile birlikte yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde maddi durumu el vermeyen çocuklara bayramlık alıyorlar.

Konu ile ilgili konuşan Zübeyde Hanım mahalle muhtarı Mehmet Şükrü Yalnız ilk olarak 2019 yılında bu uygulamayı hayata geçirdiklerini aktardı. Muhtar Yalnız “2019 yılında 240 çocuğumuza bayramlık almış olduk. Sonrasında maalesef pandemi araya girdi. Sonraki yılda 251 çocuğumuzu sevindirdik. Ayrıca deprem nedeniyle mahallemize gelen kardeşlerimizi sevindirerek, acılarına bir nebze ortak olmak istedik” dedi ve projenin hayırseverlerin yardımı ile ilerlediğini ifade etti.

“GARİBAN ÇOCUKLAR SEVİNSİN”

Gönüllü olarak projede yer alan Baran Gümüş ise şartların kendisini zorlamasına rağmen çocukları mutlu olması uğruna devam edeceğini belirtti. Gümüş “Bütün kardeşlerimiz için elimden geldikçe çalmaya devam edeceğim. Gariban çocuklar sevinsin, yastıklarının başındaki bayramlıklarıyla rahat uyusunlar diye biz bu projede varız” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri de yapılan uygulamadan memnun olduklarını dile getiriyorlar. Zübeyde Hanım mahallesinde yapılan bu uygulamanın ilerleyen yıllarda da sürmesi temenni ediliyor.

SONRAKİ HABER