Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

MGM'nin hava durumu tahminleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Hava durumu verileri yakından takip edilirken Başkent Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Son günlerde düşüş gösteren hava sıcaklıkları vatandaşların gündeminde yer alıyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile beraber yaşadığı ildeki hava durumunu takip edenler Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) açıklamalarını takip ediyor.

MGM'nin hava durumu verileri yakından takip edilirken son tahminlere göre, ülkemizin kuzeyi ile zamanla güney ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güney kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Ankara'nın hava surumu merak edilirken MGM, yağış beklentisini de duyurdu.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU BELLİ OLDU

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin eden MGM, rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesini beklediklerini ifade ederken Ankara'da bugün; parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının 31 derece olması beklenirken yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

SONRAKİ HABER