Ankara'da geniş katılımlı bir deprem tatbikatı yapıldı

Yakın tarihinde bir çok acı deprem tecrübesi bulunan Türkiye'de olası yeni depremlere karşı hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda Ankara'da onlarca personelin katılımı ile günler süren bir deprem tatbikatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Ankara'da geniş katılımlı bir deprem tatbikatı yapıldı

Kahramanmaraş depremlerinin acısını halen yaşayan Türkiye'de olması muhtemel yeni depremlere karşı eğitimli personel yetiştirme çalışmaları sürüyor.

Depreminin ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında yer almalarından dolayı kritik bir öneme sahip olan ekiplerin yetiştirilmesi adına Ankara'da bir deprem tatbikatı düzenlendi. Ankara Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) ekipleri yapılacak ilk müdahaleler, arama kurtarmada dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda hem teorik hem pratik eğitimler alarak hazır hale geldi.

Ankara'da geniş katılımlı bir deprem tatbikatı yapıldı

GENİŞ KATILIMLI DEPREM TATBİKATI

Toplamda 5 gün süren eğitimlere 60 personel katıldığı öğrenildi. Ankara'da yapılan gerçek bir deprem hissiyatı veren tatbikatta görev alan UMKE sorumlusu Yusuf Ören, günler süren eğitimde ekiplerin KBRN, enkazdan hasta çıkarma, triyaj gibi konularda eğitim aldığını ve kendilerini geliştirdiğini ifade etti.

Ören “Birinci dakika olduğu andan itibaren bizim onlara eğitim verme şansımız yok. Onların tecrübe edinme şansları kalmıyor, hatalarını görme şansları kalmıyor. Onun için biz sene içerisinde planlı bir şekilde birçok tatbikat gerçekleştirerek, onları afete hazır hale getiriyoruz” diyerek deprem anı gelmeden her an deprem olacakmış gibi eğitim alan ekiplerin günü geldiğinde zorlanmadan çalışabildiğine dikkat çekti.

Ankara'da geniş katılımlı bir deprem tatbikatı yapıldı - Resim : 2

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA BENZER TATBİKATLAR OLACAK

Deprem tatbikatında rol icabı depremzede gibi görünen vatandaşlar ile olayın gerçekliği arttırıldı ve eğitim gören kursiyerler aldıkları eğitime göre o kişileri bulundukları yerden kurtardı. Önümüzdeki aylarda da Ankara'da ve ülke genelinde yeni tatbikatlar yapılarak olası olumsuz durumlara karşı donanımlı personel sayısı arttırılacak.

SONRAKİ HABER