Ankara’da gelinini vurup öldüren kayınpederin davası 13 Kasım’a ertelendi

Ankara’da geçtiğimiz yıl Yusuf Demir intihar etmişti. Demir’in babası oğlunun ölümünden gelinini sorumlu tutmuş, ikili arasında tartışma çıkmıştı. Çıkan tartışma sonucunda kayınbaba gelinini vurup öldürmüştü.

Ankara’da gelinini vurup öldüren kayınpederin davası 13 Kasım’a ertelendi

Ankara’da meydana gelen olayda kayınbaba daha sonra ruhsatsız tabanca ile gelinini öldürdüğünü itiraf etmişti. Konuya ilişkin görüşen davanın 13 Kasım tarihine ertelenmesine karar verildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşen duruşmaya sanık Satılmış Demir ve avukatlar katıldı. Mahkeme Başkanı bir önceki celsede istediği evrakların hala gelmediğini ifade etti. Mahkeme duruşma sonunda davanın 13 Kasım’a ertelenmesine, kayınbabanın tutukluluk halinin de devam etmesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, maktulün eşi Yusuf Demir, 21 Aralık 2023'de intihar etti. Derya Demir, kayınpederi Satılmış Demir tarafından oğlunun ölümünden sorumlu tutulup, 28 Aralık 2023'te tabancayla vurularak öldürüldü. Sanık Satılmış Demir, Altındağ ilçesindeki evinde ruhsatsız silahıyla gelinini öldürdüğünü ifade etti. Demir'in "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

DURUŞMA 13 KASIM’A ERTELENDİ

Mahkeme Başkanı bir önceki celsede istediği evrakların gelmemesi sebebi ile sanığın tutukluluk haline devam edilmesi gerektiğine karar verirken, duruşmanın da 13 Kasım tarihinde yeniden görülmesine karar verildiğini açıkladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER