Ankara'da Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek şenliği başladı

Başkent Ankara milyonlarca insanın yaşadığı bir şehir olmasına ek olarak, farklı kültürleri de bir arada bulundurması ile biliniyor. Ek olarak farklı kültürleri temsil eden oluşumlar Ankara halkına kendilerini çeşitli etkinlikler ile tanıtma fırsatı yakalıyor.

Ankara'da Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek şenliği başladı

Başkent Ankara aynı anda farklı illere bir çok kültürel etkinliklere sahne olabiliyor. Özellikle ülkenin ünlü şehirlerinin tanıtım günleri vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Bu kapsamda Ankara'nın Keçiören ilçesinde bugün itibariyle özel şenlik başladı. Türkiye'nin dünyaya açılan yemek kapılarından birisi olan Gaziantep'in yemekleri 25-30 Eylül tarihinde Gaziantep Dernekler Konferasyonu tarafından Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği ile tanıtılacak.

Ankara'da Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek şenliği başladı

ŞENLİK İÇERİSİNDE BİR ÇOK PROGRAM YER ALIYOR

Ünü ülke sınırlarını aşan Gaziantep'in yemekleri, tatlıları ve gıdalarının tanıtıldığı şenlikte bir çok ikram ve programda bulunuyor. Akvaryum yanı Mecidiye Meydanında düzenlenen şenlikte katılımcılara ücretsiz çiğköfte ikramı yapılıyor. Ayrıca Baklava yeme yarışması, sıra gecesi konserleri ve çocuk oyun alanları ile katılımcıların eğlenceli anlar yaşaması amaçlanıyor.

EĞLENCELİ ANLAR YAŞANIYOR

Ankara'da yıl içinde bir çok alanda şehir tanıtım günleri düzenleniyor. Vatandaşlar aile ve arkadaşları ile beraber katıldığı etkinliklerde insanlar şehirlerin kendine has özelliklerine yakından bakma fırsatı yakalıyor. Ayrıca yemek ve sosyal aktiviteler ile Ankara halkının keyifli vakit geçirmesi sağlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER